Valus sünnipäevakink - rahakotist ja hinnalisest kellast ilma jäänud jooksustaar Mo Farah läks raevu

Postimees Sport
Copy
Mo Farah (paremal) ja maratoni jooksu maailmarekordi mees Eliud Kipchoge on pühapäeval toimuva Londoni maratoni suurimateks tõmbenumbriteks.
Mo Farah (paremal) ja maratoni jooksu maailmarekordi mees Eliud Kipchoge on pühapäeval toimuva Londoni maratoni suurimateks tõmbenumbriteks. Foto: ZUMAPRESS.com

Brittide neljakordne olümpiavõitja Mo Farah tunnistas kodumaisele väljaandele Mirror, et ta varastati Etioopia jooksusangarile Haile Gebrselassiele kuuluvas hotellis paljaks.

Pühapäeval Londoni maratonil startiv Mo Farah tunnistas eilsel pressikonverentsil, et Addis Abebas asuvas hotellis läks märtsis tema reisikotist kaduma 2579 inglise naela ja abikaasa Tanyalt kingiks saadud käekell, mis oli tema jaoks väga hinnaline.

5 000 ja 10 000m kahtedel olümpiamängudel võitnud inglane väitis, et tema hotellituppa pääsemiseks oli kasutatud sama võtit, mille ta oli jätnud hommikusörgile minnes alla valvelauda. 

Farah, kes on harjunud, et hotellitöötajad sellistel puhkudel appi tulevad, pidi seekord tõsiselt pettuma. Lisaks solvas teda hingepõhjani seegi, et tal ei õnnestunud Gebressilassiet kuidagi kätte saada.  

«Saatsin Hailele sõnumi, kus rääkisin juhtunust, aga ta ei vastanud. Ta ei öelnud midagi. Ta ei vastanud, ehkki see on tema hotell!» kurjustas Farah, kelle sõnul helistas viimaks üks hotellis töötavatest sõpradest Gebressilassiele, kes sai vastuseks, et asjaga tegeletakse. 

Mees tunnistas, et püüdis veel korduvalt Gebressilassiega rääkida, kuid õnne tal sellega polnud, ehkki iroonilisel kombel oli tal samal päeval sünnipäev. 

«Tahan vaid, et ta (Gebressilassie – toim) võtaks enda peale vastutuse, et ma saaksin kaotatu tagasi, sest vastutus lasub sellistel puhkudel hotellil. Klient ei saa ju midagi tasuta, vaid maksab iga öö eest,» põhjendas Farah oma nõuet. 

Farah võistleb pühapäeval Londoni maratonil, kus võtab mõõtu maailmarekordimehelt Eliud Kipchogelt.

Gebrselassiet (46), peetakse tänini üheks kõigi aegade parimaks kestvusjooksjaks. 10 000 meetri jooksu pikalt valitsenud etiooplane lõpetas tippspordi 2010. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles