Tehva Frantsevi lahkumisest: meeskond lihtsalt väsis temast

Andres Vaher
, reporter
Copy
Eelmise hooaja lõpp: Kalju peatreener Sergei Frantsev ja president Kuno Tehva juubeldavad esimest korda käsikäes Eesti meistritena.
Eelmise hooaja lõpp: Kalju peatreener Sergei Frantsev ja president Kuno Tehva juubeldavad esimest korda käsikäes Eesti meistritena. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallimeistri Nõmme Kalju president Kuno Tehva põhjendas peatreener Sergei Frantseviga koostöö lõpetamist sellega, et meeskond väsis temast ja vajas värskust.

«Meeskond oli tegelikult kõige suurem otsustaja, mitte klubijuhid. Nad ei nautinud enam treeningprotsessi ega jalgpalli. Nii lihtne see põhjus tegelikult oligi,» sõnas Tehva Postimehele. «Mõtlesime kaua, ootasime ära karikamängu (Kalju võitis lisaajal Tartu Tammekat 2:1 - toim), aga ka see ei toonud positiivset emotsiooni. Siis otsustasime, et aeg muutuseks on küps.»

Frantsev liitus Kaljuga 2015. aasta detsembris ning tüüris Kalju mullu Eesti meistriks. Seejärel pikendati lepingut, kuid peagi selgus, et koostöö on end ammendanud.

«Sergei Frantsev ei muutunud üleöö halvaks treeneriks, kaugel sellest. Aga kolm aastat oli kõike tehtud ühtmoodi. Meeskond vajas värskust ja muutusi. Seda nii läbi konkurentsi kui treeningprotsessi, võib-olla ka mängupildi,» selgitas Tehva. «Kuna meie võimuses pole treenerit muuta ja treener jäi oma otsuste juurde, siis seepärast oligi astutud samm vajalik. Pean seda täiesti loogiliseks ja mõistlikuks otsuseks. Kui suhe ammendub, tuleb laiali minna.»

Kalju nimetas peatreeneri kohusetäitjaks senise duubelmeeskonna juhendaja Roman Kožuhhovski. «Ta tuli meile Frantsevi eestkostel,» rääkis Tehva mullu Kaljuga liitunud ukrainlasest. «Roman tunneb ka esindusmeeskonna hingeelu ja siseolukorda põhjalikult. Ta on sarnaselt Frantsevile väga range treener, aga pisut mängijatekesksem. Revolutsiooni kindlasti ei järgne, pigem peenhäälestus.»

Kas Kožuhhovskis nähakse Kalju pikaajalist peatreenerit? Tehva: «Pidasime praegu vajalikuks usaldada inimest klubi seest. Mis ei tähenda, et mõne kuu pärast ei või minna teisiti. Aga Roman saab võimaluse - kui tal läheb hästi, andku aga tuld! Praegu vaatan treeningut ja võin öelda, et pole tükk aega nii rõõmsatujulist meeskonda näinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles