Blogi: ilusa comebacki teinud Kontaveit jõudis Stuttgardis poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Eesti tennise esinumber Anett Kontaveit teenis Stuttgardi turniiri veerandfinaalis valgevenelanna Victoria Azarenka vastu seisul 5:7, 7:5, 3:0 loobumisvõidu ja jõudis teist aastast järjest poolfinaali, kus kohtub laupäeval maailma esireketi Naomi Osakaga.

Matš algas väga tasavägiselt. Mängu esimene murrang toimus alles avaseti 11. geimis, kui Azarenka läks 6:5 juhtima. Valgevenelanna suutis järgmises geimis servi hoida ning võitis avaseti.

Teine sett oli vastupidiselt esimesele murranguterohke. Kontaveit jäi 3:5 kaotusseisu, kuid suutis raskest seisust võita neli geimi järjest ning viigistas seisu 1:1. Teises setis nägi publik koguni seitset pallingumurret.

Teise seti raske katous mõjus silmnähtavalt Azarenka vaimule, kuid aina enam hakkas valgevenelannat segama ka õlavigastus. Kui ta oli otsustavas setis jäänud 0:2 kaotusseisu, palus ta arstipausi. Ta jätkas mängu, kuid kaotas ka seitsmenda geimi järjest ning andis 0:3 kaotusseisus loobumisvõidu.

«Ma ei tea, kuidas ma nii raskest seisust välja suutsin tulla. Kuidagi sain sellega hakkama ja pöörasin matši ümber,» ütles Kontaveit pärast mängu.

Poolfinaalis kohtub Kontaveit maailma esireketi Osakaga, kes alistas veerandfinaalis Horvaatia mängija Donna Vekić (WTA 25.) kaks tundi ja 20 minutit kestnud mängus 6:4, 4:6, 7:6 (4). Sealjuures oli Osaka otsustavas setis koguni 1:5 kaotusseisus, kuid suutis ülimalt keerulise seisu enda kasuks pöörata.

Varasemalt on eestlanna ja jaapanlanna kohtunud kolmel korral ning seis on 3:0 Osaka kasuks. Poolfinaalmatš algab laupäeval kell 19.30. «Ma ei näinud tema matši, aga tal on hästi läinud. Tuleb raske mäng, mida muud oskan öelda,» sõnas Kontaveit.

Teise finalisti selgitavad Petra Kvitova ja Kiki Bertens.

Enne mängu:

Azarenka alistas teises ringis tiitlikaitsja Karolina Pliškova (WTA 4.) kolmesetilises lahingus 4:6, 6:3, 6:4. Avaringis sai Azarenka õnneliku kaotajana põhitabelisse pääsenud venelannast Vera Zvonarevast jagu 7:5, 6:4.

23-aastane Kontaveit ja 29-aastane Azarenka on varem tenniseväljakul kohtunud korra, kui 2015. aasta Wimbledoni turniiri avaringis sai 6:2, 6:1 võidu valgevenelanna. Toona jõudis Azarenka suisa veerandfinaali, kus kaotas hilisemale võitjale Serena Williamsile.

Kontaveidi ja Azarenka vastasseis toimub reedel peaväljaku viimase matšina ning ei alga varem kui Eesti aja järgi kell 21.30. Selle paari võitja kohtub poolfinaalis maailma esireketi Naomi Osaka või horvaatlanna Donna Vekiciga (WTA 25.).

Kõik veerandfinaalpaarid:

  • Naomi Osaka (Jaapan, WTA 1.) – Donna Vekic (Horvaatia, WTA 25.)
  • Viktoria Azarenka (Valgevene, WTA 61.) – Anett Kontaveit (Eesti, WTA 15.)
  • Anastassia Sevastova (Läti, WTA 13.) – Petra Kvitova (Tšehhi, WTA 3.)
  • Kiki Bertens (Holland, WTA 7) – Angelique Kerber (Saksamaa, WTA 5.)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles