Eesti kurlingupaar hakkab kolme aasta järel taas palka teenima

Postimees Sport
Copy
Marie Turmann ja Harri Lill.
Marie Turmann ja Harri Lill. Foto: Facebook/Curling Eestis

Norras Stavangeris peetaval kurlingu segapaaride MMil alistas Eesti esindus (Marie Turmann, Harri Lill) kaheksandikfinaalis Šotimaa 8:3 ja jõudis kaheksa parema hulka. Ühtlasi kindlustas kurlingupaar järgmiseks kaheks aastaks Eesti Olümpiakomitee (EOK) B-kategooria toetuse.

EOK maksab B-taseme toetust olümpiaalal MMil 4.-8. kohale tulnud sportlastele. Samaväärne toetus on võimalik välja teenida olümpiamängudel 4.-10. koha ning EMil hõbe- või pronksmedali eest.

B-taseme toetus tähendab, et Turmann ja Lill hakkavad järgneval kahel aastal teenima 1600 euro suurust palka ning 1400 euro suurust ettevalmistustoetust. Et tõusta A-kategooria peale (palk 2500 eurot, ettevalmistustoetus 2200 eurot) tuleb neil MMilt võita hõbe- või pronksmedal. Maailmameistritiitel tähendaks A+ kategooriat (palk 4000 eurot, ettevalmistustoetus 2200 eurot).

Turmann ja Lill teenisid B-kategooria toetust ka 2016. aastal, kuid EOK lõpetas toetuse maksmise aasta hiljem, kui selgus, et Eesti paaril pole võimalust pääseda 2018. aasta Pyeongchangi olümpiamängudele.

Turmann ja Lill alustavad MMi poolfinaalkoha jahtimist täna õhtul, kui veerandfinaalis minnakse vastamisi USAga, kes alistas Inglismaa 7:4. Ülejäänud paarides lähevad vastamisi Kanada - Venemaa, Rootsi - Tšehhi ja Austraalia - Jaapan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles