Video: Fourcade'i üleolev žest pahandas rootslasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade tõstis võidurõõmsalt käe taeva poole, samal ajal kui Carl Johan Bergman alles lasi.
Martin Fourcade tõstis võidurõõmsalt käe taeva poole, samal ajal kui Carl Johan Bergman alles lasi. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise hooaja esimene MK-etapp Östersundis lõppes väikese skandaaliga, kuna kodupublikut pahandas meeste 12,5 km jälitussõidu võitnud prantslase Martin Fourcade’i käitumine.

Nimelt tuli Fourcade viimasesse lasketiiru koos rootslase, sprindi võitnud Carl Johan Bergmaniga. Fourcade lasi kiiresti kõik märgid alla, samal ajal seadsid end asendisse norralased Tarjei Bø ja Emil Hegle Svendsen. Pärast viimase märgi tabamist pööras Fourcade publiku poole ja näitas käega, et nad kaasa elaks, kuna võit on tema.

Samal ajal aga eksis Bergman koguni kolmel lasul, rikkudes niimoodi oma võiduvõimalused ning mõistagi ei hakanud Rootsi publik Fourcade’i ergutama.

Hiljem aga kirjutas nii Rootsi kui Norra meedia, et Fourcade’i käitumine oli üleolev.

«Kui kuulsin, et publik on vait, mõistsin, et Carl Johan lasi mööda. Aga ma tegin käega sellise liigutuse, kuna teadsin, et võit on minu,» selgitas Fourcade ise. «Ma ei olnud ülbe, see oli lihtsalt puhas rõõm.»

Kuigi publikule tema žest rõõmu ei pakkunud, ei näinud ka Svendsen selles midagi hullu. «Minu arvates oli see lihtsalt lahe ja ma oleksin ilmselt sama teinud, kui oleksin ka kõik märgid tabanud,» sõnas Svendsen.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles