Liverpooli aafriklased panid püsti ajaloolise väravapeo

Kris Ilves
, reporter
Copy
Liverpooli aafriklased Mohamed Salah (vasakult), Naby Keita ja Sadio Mane.
Liverpooli aafriklased Mohamed Salah (vasakult), Naby Keita ja Sadio Mane. Foto: Jon Super / AP

Liverpooli jalgpallimeeskond alistas reede õhtul Inglismaa kõrgliiga Premier League’i 36. mängudevooru avalahingus kodus Huddersfield Towni tulemusega 5:0 ja kerkis liigatabeli tippu.

Liverpool haaras enam kui 50 000 silmapaari ees peetud mängus juhtohjad juba esimesel minutil, kui sihile jõudis Naby Keita. Võõrustajate eduseisu suurendas 23. minutil Sadio Mane ja avapoolaja esimesel üleminutil Mohamed Salah. Teisel poolajal jõudsid teise tabamuseni Mane ja Salah.

Seejuures pole kunagi varem Premier League’i mängus aafriklased (Keita guinealane, Mane senegallane, Salah egiptlane) ühe meeskonna eest nii palju väravaid löönud. Salah kerkis 21 tabamusega ka liigahooaja parimaks väravakütis, Manel on kirjas 20 ning Sergio Agüerol (Manchester City) ja Pierre-Emerick Aubameyangil (Londoni Arsenal) 19 väravat.

Liverpool on 36 vooruga kogunud 91 punkti ning edestab ühe enam peetud mängu juures lähimat konkurenti Manchester Cityt kahe silmaga. Valitsev meister City kohtub pühapäeval võõrsil Burnleyga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles