Poirée: ma ei usu, et Bjørndalen enam paremaks saab minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raphaël Poirée
Raphaël Poirée Foto: Erlend Aas

Läbi aegade üks paremaid laskesuusatajaid, kuuekordne olümpiavõitja Ole Einar Bjørndalen oli tänavuse hooaja avaetapis nii pettunud, et ei soovinud pärast viimase distantsina kavas olnud jälitussõitu ajakirjanikega rääkida.

Tõsi, tema standardite kohaselt Östersundis peetud hooaja avaetapp laskesuusatamise kuningale suurt rõõmu ei pakkunud – 20 km tavadistantsil pidi ta leppima 43. kohaga, sprindis näitas ta paremat minekut ja sai 9. koha, kuid jälitussõidus põrus Bjørndalen viimases lasketiirus, jättes üles koguni neli märki, ühtekokku pidi ta käima seitsmel trahviringil ja langes seetõttu 27. kohale.

1993. aastal MK-debüüdi teinud Bjørndalen on oma karjääri jooksul võitnud 93 MK-etappi (neist ühe murdmaasuusatamises), kuid tema viimasest etapivõidust möödus täna täpselt aasta.

Bjørndaleni endine rivaal, seitsmekordne maailmameister Raphaël Poirée rääkis Dagbladetile, et usub, et Bjørndalenil on küll veel võimalus poodiumile jõuda, ent samas on ta kindel, et hooaja kokkuvõttes ei suuda 37-aastane norralane endast nooremate ja kiiremate Martin Fourcade’i, Emil Hegle Svendseni ja Tarjei Bø vastu saada.

«Ma ei usu, et Bjørndalen enam paremaks saab minna või et ta suudaks olla kogu talve parim, aga tal on nii palju kogemusi, et ta võib kindlasti mõne hea sõidu teha,» mõtiskles 2007. aastal karjääri lõpetanud 37-aastane Poirée. «Kindlasti võib ta veel mõne võidu noppida ja teha head sõitu teatesõitudes. Ja usun, et tal läheb ka MMil hästi.»

Poirée lisas, et ilmselt läheb Bjørndaleni sõiduvorm küll iga nädalaga üha paremaks, ent meenutas, et tema kunagine tugevus ehk hea suusakiirus pole enam ainult tema trump.

«Ta pole suuskadel nii kiire kui Fourcade, kes on praegu kiireim ja minu arvates ka norralastest parem. Kuna Ole Einar kaotab suusarajal parematele, peab ta paremini laskma ja ta ei saa enam nii paljusid möödalaske endale lubada,» sõnas Poirée. «Ta ei tohi liiga palju mõelda, vaid peab olema kannatlik. Samas ootavad fännid, meedia ja sponsorid temalt nii palju. Lisaks ei saa ta oma meeskonnakaaslastelt toetust, kuna ta teab, et Emil ja Tarjei on väga head ja selline see individuaalsport ongi – isekas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles