Skandaal paisub: Norra maksuameti huviorbiidis on ka Jääger ja Post

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enar Jääger
Enar Jääger Foto: www.aafk.no

Norra maksuamet on seoses Eesti jalgpallikoondislase Raio Piiroja võimaliku maksupettusega võtnud uurimise alla ka tänavuse Norra karikavõitja Aalesundi lepingud eestlaste Enar Jäägeri ning Sander Postiga.

Kokku on seega Norra maksuameti luubi all juba nelja sealse jalgpalliklubi palgasuhted Eesti jalgpalluritega. Esimesena hakati kahtlustama FK Fredrikstadis mänginud Piiroja ning seejärel otsustati uurida ka Hønefossis mänginud Aleksandr Dmitrijevit ja Bodø/Glimti lepinguid Pavel Londaku ning Alo Bärengrubiga.

Aalesundi klubi direktor Henrik Hoff kinnitas Norra rahvusringhäälingule NRK, et täna käis Norra maksuamet Ålesundis Jäägeri ja Posti töölepinguid üle vaatamas.

«Olime valmis, et selline asi võib juhtuda,» tunnistas Hoff. «Maksuamet palus nende lepingute, üleminekupaberite ja palgadokumentide koopiaid.»

Uurimine ähvardab kõiki klubisid, kes on Eesti jalgpallureid palganud läbi sama agentuuri, mis esindab ka Piirojat ehk Sport&Net Grupp OÜ.

«Tahame kontrollida kõiki klubisid, kes on kasutanud sama agentuuri,» kinnitas maksuameti esindaja Jan Egil Kristiansen. «Jutt käib klubidest üle kogu Norra. Me ei tea, kas keegi on midagi valesti teinud, aga me uurime, kuidas on käitutud ja kas teised klubid on seotud Piiroja juhtumiga.»

Aalesundi direktor Hoff kinnitas, et nad kasutasid 2007. aastal Sport&Net Grupi teenuseid, et värvata Moskva Torpeedos mänginud Jäägerit, kuid ta usub, et nende tehing oli seadustega vastavuses ning Jääger on Norra riigile kõik vajalikud maksud tasunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles