Tanel Leok võitis põneva motokrossi meistrivõistluste avaetapi

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Fotol Tanel Leok (1), Gert Krestinov (37), Karel Kutsar (132), Harri Kullas (151).
Fotol Tanel Leok (1), Gert Krestinov (37), Karel Kutsar (132), Harri Kullas (151). Foto: Motostart Photography

Karksi-Nuias sõideti Eesti motokrossi meistri- ja karikavõistluste avaetapp, kus kuninglikus Monster Energy MX1 klassis võttis peale põnevaid võidukihutamisi etapivõidu Tanel Leok. Lisaks eestlastele saavutasid päeva jooksul etapivõite ka Soome ja Läti motosportlased.

Monster Energy MX1 klassis peeti maha viimaste aastate ühed põnevamaid sõidud ja ka osalejaid oli selles klassi üle 20. Esimeses sõidus haaras liidrikoha Läti sõitja Matiss Karro (Husqvarna), kelle taga kihutasid väikeste vahedega Tanel Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK), Harri Kullas (Honda, Pärnu MC) ja Gert Krestinov (Kawasaki, Motoextreme). Neljandal ringil lätlase hoog rauges ning temast möödusid järjest Leok, Kullas ja Krestinov. Eestlased kihutasid konkurentidelt eest ning Leok suutis külma närvi säilitada ja sõidu pooleteise sekundiga Kullase ees võita, Krestinov jäi omakorda teisest kohast maha pool sekundit.

Karro võitis ka teise stardi ning teiseks asus Kutsar, kelle taga olid kohe Leok ja Kullas. Avaringil möödus Kullas ühe kurviga nii Leokist kui Kutsarist ning pidas seejärel Karroga maha ülipõneva duelli, kus vahetati mitu korda liidrikohta. Lõpuks esimeseks tõusnud Kullas, kes terve päev väikse haiguse käes vaevles, püsis veidi liidrina, aga siis tuli tal Leok ja Krestinov mööda lasta ning natuke hiljem noormees kukkus ühel suurel hüppel ja katkestas sõidu. Krestinov püsis Leokil sabas mitu ringi, kuid sõidu teises pooles libises Leok siiski eest ja võttis lõpuks kindla võidu. Kutsar omakorda heitles Karroga ning suutis lõunanaabri alistada ja oli kolmas. Mägi oli seekord viies ja avasõidu seitsmes Andero Lusbo (Husqvarna, Kagu MK) kuues.

Kahe sõidu kokkuvõttes saavutas esikoha Leok (50 punkti) Krestinovi (42 p) ja Kutsari (36 p) ees, Esikolmikule järgnesid Karro (36 p), Mägi (31 p) ja Lusbo (29 p).

MX2 klassi avasõidu võitis ülivõimsalt Priit Rätsep (Honda, HRC Eesti Racing Team). Alguses Rätsepa tempos püsinud Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna, Pärnu MC) kukkus aga avaringil ja langes seitsmendaks, kuid suutis marulist tempot tehet end siiski teiseks sõita. Kolmandana ületas lõpujoone Tamur Talviku (KTM, Paikuse MK).

Teises sõidus haaras aga liidrikoha Jörgen-Matthias Talviku ning seekord oli Rätsepa kord viga teha ning seda samas kohas, kus Talviku esimeses sõidus. Rätsep suutis end küll kiirelt koguda ja oli peagi liidril sabas, kuid seekord suutis noorem konkurent oma edu hoida ja esikoha võtta. Esiduo järel lõpetas seekord sõidu avasõidu neljas venelane Sviatcslav Pronenka (Husqvarna).

Tänu teisele sõidule saavutas etapivõidu Talviku, kes kogus Rätsepaga võrdselt 47 punkti, Pronenkale kuulus 38 punktiga poodiumi madalaim aste.

Samades sõitudes osalenud MX125 klassis võidutses soomlane Sampo Rainio (KTM, Tihemetsa MK, 50 p), kes võitis mõlemad võidukihutamised Martin Michelise (KTM, Sõmerpalu MK, 44 p) ja Romeo Karu (KTM, KTM Racing Estonia, 40 p) ees.

Ainsa Eesti karikavõistluste klassina olid stardis MX Hobi klassi sõitjad ning selles võitis etapi mõlemad sõidud esimesena lõpetanud Timmo Mõts (Husqvarna, Sõmerpalu MK). Teise koha sai Mikk Erm (Kawasaki, Kagu MK, 40 p) ja kolmanda Markus Külaviir (KTM, KTM Racing Estonia, 35 p).

Motokrossi Eesti meistrivõistluste teine etapp peetakse järgmisel nädalal Lätis Apes, kus asuvad oma hooaja esimesi punkte jahtima ka külgvankrid ja quadid. Maarjamaa pinnal jätkuvad aga Eesti meistri- ja karikavõistlused 25. mail Tihemetsas, kus võistlevad ainult külgvankrid ja quadid. Soolotsiklite järgmine Eesti EMV/EKV etapp toimub 6. juulil Pärnus, kus võisteldakse lisaks ka Balti ja Läti meistrivõistluste punktidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles