Internetti postitati foto lennuõnnetuses hukkunud jalgpalluri surnukehast

Postimees Sport
Copy
Emiliano Sala, november 2018.
Emiliano Sala, november 2018. Foto: AFP / Scanpix

Inglismaa politsei asus uurima, kes postitas jaanuaris lennuõnnetuses hukkunud Argentina jalgpalluri Emiliano Sala surnukehast foto internetti.

Sala lendas 21. jaanuaril Prantsusmaalt Walesi, et liituda Cardiff City jalgpalliklubiga, kuid teda transportinud lennuk kukkus La Manche’i väina kohal alla. Sala surnukeha leiti kaks nädalat hiljem Guernsey saare lähistelt. Kolm päeva pärast surnukeha avastamist toimetati see Bournemouthis asuvasse surnukuuri ning sealt edasi Argentinasse, kus Sala saadeti veebruari lõpus viimsele teekonnale.

Reedel tabas Sala perekonda järjekordne tragöödia, kui südamerabanduse tagajärjel suri Sala isa Horacio. Päev pärast Horacio postitati Twitterisse Bournemouthi surnukuurist tehtud foto, millel väideti olevat Sala. Twitterikonto, millelt postitus tehti, on praeguseks kustutatud, kuid Inglismaa politsei asus asja uurima.

«Oleme teadlikud, et väidetavalt on Sala surnukehast postitatud pilt sotsiaalmeediasse ning see on levinud erinevaid kanaleid pidi. On häbiväärne, et keegi on midagi sellist teinud. Sala perekonnal on praegu emotsionaalselt raske aeg ning selline käitumine teeb perekonnale veelgi rohkem haiget. Teeme tööd ja näeme vaeva, et pildi avalikustaja vastutusele võtta,» ütles politsei pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles