Blogi, galerii ja tipphetked: Kontaveit andis Kvitovale lahingu, ent kaotas Stuttgardi turniiri finaali

Postimees Sport
Copy

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 15.) kaotas Stuttgardi tenniseturniiri finaalis Tšehhi esinumbrile Petra Kvitovale (WTA 3.) 3:6, 6:7 (2). Matši otsustavad hetked olid teise seti lõpus, kui Kvitova tõrjus kaks Kontaveidi settpalli ja võitis seejärel kiire lõppmängu veenva enesekindlusega.

Enne mängu:

Teel finaali alistas Kontaveit avaringis prantslanna Caroline Garcia ning seejärel venelanna Anastassia Pavljutšenkova. Veerandfinaalis teenis ta valgevenelannalt Victoria Azarenkalt eduseisus olles loobumisvõidu. Poolfinaalis pidanuks eestlanna mängima jaapanlannast esireketi Naomi Osakaga, kuid esireket loobus vigastuse tõttu matšist.

See tähendas, et kolmandat aastat Stuttgardi turniiril osalev Kontaveit jõudis karjääri viiendasse WTA-finaali. Stuttgardi turniiri debüütaastal jõudis Kontaveit veerandfinaali ning mullu poolfinaali.

Neljast WTA turniiri finaalist on Kontaveit võitnud ühe, kui triumfeeris 2017. aastal Hollandis s-Hertogenboschi muruväljakul Ricoh Openil. Kvitovale on see juba 36. WTA turniiri finaal. Võitnud on ta neist koguni 26.

23-aastane eestlanna on endast kuus aastat vanema Kvitovaga kohtunud viis korda ning seis on võitudega 3:2 tšehhitari kasuks. Seejuures kuulub viimane võit eestlannale, kes sai aasta alguses Brisbane'i turniiri kaheksandikfinaalis 7:5, 7:6 (1) võidu. Liivaväljakutel on omavaheline seis 1:1.

Turniiri võidu korral tõuseks Kontaveit maailma edetabelis koha võrra ehk 14., mis kordaks tema senist parimat saavutust. Stuttgardi turniiri võitja teenib 123 610 eurot, teise koha omanik 66 009 eurot. Boonusena sõidab võitja koju Porsche 911 Carrera 4S kabriolett sõiduautoga, mille hind algab 124 300 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles