Jalgpalli U19 Euroopa meister selgub 15. juulil Tallinnas

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleküla staadion.
Lilleküla staadion. Foto: Raigo Pajula

Kuni 19-aastaste noormeeste 2012. aasta jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniir toimub 3.-15. juulini Tallinnas, Rakveres ja Haapsalus, Euroopa meister selgub 15. juulil Lilleküla staadionil.

U-19 EM-finaalturniir on Eesti jaoks ajalooline sündmus: tegemist on esimese jalgpalli EM-finaalturniiriga Eestis ning ühtlasi on see esimene kord, mil Eesti jalgpallikoondis mängib EM-finaalturniiril. Läbi selle turniiri on võimalik tutvustada Eestit kui arenevat jalgpalliriiki, kus on olemas infrastruktuur, oskusteave ja huvilised.

Turniiril toimub kokku 15 mängu, millest üheksast teeb otseülekande Eurosport ning mille pilt jõuab ka Aasia, Aafrika, Põhja-Ameerika ja Lõuna-Ameerika suurimate telekanaliteni. Muuhulgas tehakse üks otseülekanne ka Kadrioru staadionilt, Haapsalust ja Rakverest. Eelmiste noorte finaalturniiride põhjal on otseülekannete eeldatav vaatajate arv 11 miljonit.

Alagrupiturniiri kohtumised toimuvad 3., 6. ja 9. juulil Lilleküla staadionil, Kadriorus, Rakveres ja Haapsalus, poolfinaalid 12. juulil Lilleküla staadionil ning finaal 15. juulil samuti Lilleküla staadionil.

Finaalturniirile kvalifitseerub koos korraldajariigiga kaheksa koondist, kes selguvad Eliitringi mängude järel 2012. aasta mai lõpus ja kes loositakse alagruppidesse 6. juunil 2012.

Turniiri üheks peaeesmärgiks on lisaks väga heale korraldusele, Eesti tutvustamisele ja jalgpalli populariseemisele ka tribüünide maksimaalne täitmine pealtvaatajatega, mille nimel alustavad nii jalgpalliliit kui ka kohalikud omavalitsused tõsist ja põhjalikku tööd, millesse kaasatakse teiste seas erinevad kohalikud tegevused, koolid, noorterühmad, jalgpalliklubid jne.

Kõik neli turniiril kasutatavat staadionit ja üheksa treeningväljakut on UEFA poolt inspekteeritud ja heaks kiidetud. Kõigil staadionitel on välja töötatud kontseptsioon nii publiku, turvalisuse, teleülekannete, meedia kui ka üldise korralduse jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles