Liive: FISi juhid on suured Eesti sõbrad ja fännid

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu Eesti Suusaliidu juhiks saanud Sandor Liive käis ennast FISis tutvustamas.
Tänavu Eesti Suusaliidu juhiks saanud Sandor Liive käis ennast FISis tutvustamas. Foto: Peeter Langovits

Eesti Suusaliidu presidendi Sandor Liive sõnul oli ta üle pikkade aastate esimene eestlane, kes käis külas Rahvusvahelise Suusaliidu presidendil Gian-Franco Kasperil.  



Liive ja alaliidu värske peasekretäri Margus Hernitsa eilsel Šveitsis käigul oli mitu olulist põhjust. Ja kuigi Liive ise seda otseselt ei kinnitanud, oli üks peamisi ilmselt soov parandada Eesti ja FISi suhteid.  

«Kasper ja FISi peasekretär Sarah Lewis tunnistasid, et on Eestis toimuvaga väga hästi kursis, ja märkisid ka seda, et nende hinnangul oleme siin paljusid asju ja teemasid üle võimendanud,» rääkis Liive.

Jutt käis Andrus Veerpalu dopinguskandaalist ja Otepää MK-etapi korraldamise ümber käinud vaidlustest. «Sain aru, et nende jaoks on dopinguga seotud teemad üks osa igapäevasest tööst,» lisas rahvusvahelistes suusaringkondades uus mees.

Liive sõnul polnud Eesti suusaelu raputanud probleemid siiski kohtumise peateemaks. Rohkem räägiti üldisemat juttu, Liive ja Hernits tutvustasid end FISi juhtidele, ent põhjalikumalt puudutati ka Eesti spordisõpru erutavaid teemasid – näiteks MK-etapi korraldamist.

«Praegu on ju teada, et 2013. aasta kalendris Otepää võistlust pole. FISi inimesed lükkasid ümber Eestis räägitud jutu, et see on tingitud peakorraldaja vahetusest – tegelikult on küsimus ikkagi olümpiaeelse talve keerulises kalendris,» selgitas Liive.

«Üks võistlus peab toimuma Sotšis, lisaks veel Kanada etapid… Meie võistluste korraldamise tasemes pole neil kahtlusi,» loetles ta.

Pärast Tiit Peki lahkumist FISi murdmaasuusatamise poole kõrgelt positsioonilt kardeti Eestis sattuda keerulisemasse seisu. Seepärast uuriski Liive ka seda, millised on Peki asemel rahvusvahelises alaliidus toimetava Jaak Mae võimalused tõusta rahvusvahelises alaliidus otsustajate hulka.

«Jaak on selles seltskonnas uus mees ja mõistagi pole tal lootust saada kohe sarnaselt Pekiga komisjoni juhiks. Selline ametipost tuleb välja teenida. Samas on meil ikkagi oma mees seal olemas,» rääkis Liive ja lisas, et tulevik toob kindlasti ka Eesti Suusaliidu ja FISi vahelisi koostööprojekte.

«Sain teada, et Kasper ja Lewis on suured Eesti sõbrad ja fännid. Nad on siin käinud ning meie oludega tuttavad. Veerpalu juhtum pole nende suhtumist muutnud.»

Jutuajamise käigus tutvustas Liive FISi juhtidele Eesti terviseradade projekti, lisaks lepiti kokku lumepäeva korraldamises. «See on 21. jaanuaril toimuv FISi ülemaailmne projekt. Meil on samal ajal käimas Otepää MK-etapp, proovime need üritused omavahel kokku sobitada,» märkis Liive.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles