Soome parim naissuusataja lõi koondisest lahku (1)

Postimees Sport
Copy
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski Foto: Parkkinen/Newspix24/SIPA

Soome murdmaasuusataja Krista Pärmäkoski otsustas treenida tulevaks hooajaks iseseisvalt. 28-aastane suusataja sõnas oma kodulehel, et koondisest lahkumine nõuab vaprust, kuid on selle üle mõelnud juba pikka aega, vahendas ERR.

«Muutus on alati suur risk, aga riskeerida tuleb,» sõnas Pärmäkoski. «Ma usun, et leian endiselt arengukohti.»

Nii valmistubki Pärmäkoski järgmiseks hooajaks koos oma eratreener Matti Haavistoga, kes on ühtlasi Soome murdmaasuusatamise koondise peatreener.

«Olen seda muutust koos Mattiga juba pikka aega kaalunud,» rääkis suusataja ning lisas, et tema laagriplaanid hakkavad juba selguma ning eesmärk on kasutada ära Kesk-Euroopa tingimusi ja treenida sealses kõrgmäestikus, kuivõrd varasemalt on see talle hästi mõjunud.

Soome väljaande Iltalehti teatel plaanib Pärmäkoski ettvalmistusel rootslaste ja/või norrakatega kampa löömist, mis on juba tekitanud osade Soome suusainimeste hulgas üksjagu lahkarvamusi.  

Mulluselt PyeongChangi olümpiamängudelt võitis Pärmäkoski kolm individuaalset medalit (ühe hõbeda ja kaks pronksi) ning lõpetas tänavuse Tour de Ski üldarvestuses kolmandana.

Pärmäkoski on viimaste aastate Soome edukaim naissuusataja, kes lõpetanud neli hooaega järjest MK-sarja üldarvestuses nelja parema hulgas ja saanud karjääri jooksul viis maalmakarika etapivõitu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles