Video. Litrite rahe ja rusikad: võimsast lahingust väljus võitjana Blues

Postimees Sport
Copy

Jäähokiliigas NHL võitis St. Louis Blues võõrsil 4:3 Dallas Starsi ja läks NHLi läänekonverentsi poolfinaaliseeriat 2:1 juhtima.

Blues tegi läinudöises play-off kohtumises Dallas Starsi vastu unelmate mängu. Vaevalt poolteist minutit pärast esimest litri jääle langemist viis Jaden Schwartz külalised 1:0 juhtima. See ei meeldinud aga võõrustajate Aleksandr Radulovile, kes viigistas seisu veel enne esimest vaheaega. Teisel perioodil läks aga Blues Tyler Bozaki tabamusest uuesti juhtima.

Teise perioodi lõpus tekkis tõsine erimeelsus Bluesi mängija Robert Bortuzzo ja Starsi soomlasest kolleegi Esa Lindelli vahel. Mehed kuumenesid nii üle, et saadeti korraga kaheks minutiks pingile maha jahtuma. Otsustaval perioodil pääsesid nad tagasi jääle ning mõlema poole väravavahtidel oli kõvasti tegemist, et litrite rahet ohjeldada.

Kui mängida oli jäänud veel seitse minutit, lõi Andew Cogliano Starsi kasuks teise värava ja seis oli jälle viigis. Vaid minut hiljem tuli vastus – sedapuhku näitas täpsust Alex Pietrangelo, kes viis Bluesi 3:2 ette.

Vaid poolteist minutit hiljem süttis punane väravatuli taas ning sedapuhku Starsi mängija poolt. Soomlane Miro Heiskanen andis täpse söödu Tyler Seguinile, kes vormistas viigiseisuks 3:3.

Kahel korral mängu viigistanud võõrustajad pidid võidust siiski suu puhtaks pühkima kui külaliste Pat Maroon kõmmutas poolteist minutit enne lõpusireeni võidunumbriteks 4:3.

Blues juhib omavaheliste mängude seeriat nüüd 2:1, järgmine kohtumine toimub ööl vastu neljapäeva Dallases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles