ERGO jagab andekatele sportlastele tänavu 25 000 eurot

Postimees Sport
Copy
Omavanuste maailmaparemikku kuuluv teivashüppaja Eerik Haamer on üks tänavustest ERGO stipendiaatidest.
Omavanuste maailmaparemikku kuuluv teivashüppaja Eerik Haamer on üks tänavustest ERGO stipendiaatidest. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Juba neljandat aastat Eesti noorsportlasi toetav ERGO kindlustus jagab tänvu välja 25 000 euro väärtuses stipendiume. 

91 taotluse hulgast valiti välja kümme sportlast, keda toetatakse 2200 euroga. Nendeks on:

vasaraheitja Anna Maria Orel, kiiruisutaja Marten Liiv, rajaaerutaja Joosep Karlson, ujuja Kregor Zirk, parasportlasest kettaheitja Egert Jõesaar, laskesuusataja Kristo Siimer, kahevõistleja Kristjan Ilves, maletaja Mai Narva, teivashüppaja Eerik Haamer ja mitmevõistleja Janek Õiglane.

Lisaks otsustati anda 3000-eurone stipendium ka sulgpalli paarismängu duole Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel.

Hindamiskomisjoni töös osalesid pika tippsportlase karjääriga spordiekspert Allar Levandi, EOK spordidirektor Martti Raju, noorsportlane ning eelmise aasta stipendiaat Kristjan Koll ning ERGO esindajad Alo Alunurm, Erko Makienko ja Tarmo Koll, kelle sõnul on kõigil valituks osutunud sportlastel potentsiaali lüüa läbi tipptasemel ning saavutada kõrgeid kohti tiitlivõistlustel.

«Nad on paistnud silma pühendumise ja selgete eesmärkidega, mille poole liikuda. Paljusid selle aasta kandidaate ühendab soov pälvida koht 2020 Tokyo suveolümpiamängudel või 2022 Pekingi taliolümpiamängudel. Meie soov on anda panus, et noorte sportlaste teekonna jätkumine oleks muretum,» ütles Koll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles