Kuidas sisustavad WRC sõitjad lühikest pausi enne ajaloo esimest Tšiili rallit?

Toimetas Silver Tabo
Copy
Kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier on üks neist, kes võttis kahe Lõuna-Ameerika etapi vahel ette pika teekonna tagasi Euroopasse.
Kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier on üks neist, kes võttis kahe Lõuna-Ameerika etapi vahel ette pika teekonna tagasi Euroopasse. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Autoralli MM-sarjas sõideti möödunud nädalavahetusel hooaja viies etapp Argentina ralli, kuid juba järgmise nädala lõpus on kavas ajaloos esimest korda toimuv Tšiili ralli. WRC ametlik kodulehekülg tegi ülevaate, kuidas veedavad piloodid ja nende kaardilugejad seda lühikest perioodi ehk kes jäi truuks Ameerika maailmajaole ning kes võttis ette 11 000 km pikkuse teekonna Euroopasse.

Kuuekordne maailmameister, prantslane Sebastien Ogier (Citroën) lendas tagasi Šveitsi asuvasse koju, et veeta nädala jagu aega koos perega. Tema kaardilugeja Julien Ingrassia jäi aga Ameerikasse, kuid liigub peagi juba Tšiilisse, et aklimatiseeruda ning tutvuda uue ralli toimumiskohaga.

Nende tiimikaaslased, soomlased Esapekka Lappi ning Janne Ferm reisid aga üle Atlandi ookeani Hispaaniasse ning võtsid ette nädalase puhkuse, et laadida enne Tšiili pealinna Santiagosse lendu veidi akusid.

Nii M-Spordi kui ka Hyundai liikmed jäid pärast Argentina ralli lõppu paikseks. Teise järjestikuse rallivõidu saanud belglane Thierry Neuville veedab aega Ameerika Ühendriikides. Tema kaasmaalasest kaardilugeja Nicolas Gilsoul teeb aga samal ajal koos oma isaga lähemalt tutvust Argentiinaga.

Hyundai meeskonnale viimati kaksikvõidu taganud norralane Andreas Mikkelsen teeb koos tüdruksõbraga aega parajaks Argentina pealinnas Buenos Aireses ning samuti Brasiilias. Mikkelseni kaasmaalsest kaardilugeja Anders Jæger reisib aga mööda Argentiinat abikaasa seltsis.

Toyota meeskonna ridades kihutav Ott Tänak lendas akusid laadima Mehhikosse. Saarlase kaardilugeja Martin Järveoja, kes hiljuti abiellus, sõitis veidi hilinenud mesinädalaid veetma Tšiili pealinna Santiagosse.

Põhja-iirlane Kris Meeke naasis Andorasse perekonna juurde, tema kaardilugeja Seb Marshall võtab aga aja maha Lõuna-Ameerikas paiknevas Andide mäestikus jalgrattaga sõites. Soomlased Jari-Matti Latvala ning Miikka Anttila paiknevad aga USAs Los Angeleses.

Autoralli MM-sarja kuues etapp Tšiili ralli on kavas 9.–12. maini.

MM-sarja üldseis sõitjate arvestuses:

  1. Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis WRT) 110 punkti
  2. Sébastien Ogier (Citroën Total WRT) 100
  3. Ott Tänak (Toyota Gazoo Racing WRT) 82
  4. Kris Meeke (Toyota Gazoo Racing WRT) 54
  5. Elfyn Evans (M-Sport Ford WRT) 43
  6. Andreas Mikkelsen (Hyundai Shell Mobis WRT) 30

MM-sarja üldseis tiimide arvestuses:

  1. Hyundai 157 punkti
  2. Toyota 120
  3. Citroën 117
  4. M-Sport 78
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles