Jäätantsu maailmameistrid edestasid GP-finaalis olümpiavõitjaid

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meryl Davis ja Charlie White
Meryl Davis ja Charlie White Foto: SCANPIX

Kanadas Quebecis peetud iluuisutamise GP-finaalis oli ootamatuim tulemus jäätantsus, kus valitsevad maailmameistrid Meryl Davis ja Charlie White edestasid oma treeningpartnereid, Vancouveri olümpiavõitjaid Tessa Virtue’t ja Scott Moiri.

Virtue ja Moir pidid suurema osa mullusest hooajast vahele jätma, kuna Virtue käis jalaoperatsioonil. Pärast võistlusjääle naasmist pole nad veel olümpiaaegsesse hiilgevormi jõudnud.

Davis ja White kindlustasid GP-finaalis oma võidu sisuliselt juba lühitantsuga, teenides kohtunikelt hindeks 76,17 punkti, mis on ühtlasi ka uus maailmarekord.

Virtue ja Moir teenisid 71,01 punkti. Vabatantsus lahutas aga kaht paari vaid 0,05 punkti – napilt jäid peale 112,38 punkti saanud Davis-White, samas kui Virtue-Moir teenisid 112,33 punkti.

Kokku kogusid ameeriklased 188,55 punkti, teise kohaga leppima pidanud Virtue-Moir said 183,34 punkti. Kolmanda koha sai 169,69 punktiga Prantsusmaa paar Nathalie Pechalat-Fabian Bourzat.

Meeste üksiksõidus võidutses kodupubliku silme all valitsev maailmameister Patrick Chan, kelle edu teise koha saanud Daisuke Takahashi ees oli mäekõrgune – Chan kogus 260,30 punkti, jaapanlane aga 249,12.

Naiste üksiksõidus sai 187,48 punktiga kindla esikoha kogenud itaallanna Carolina Kostner.

Paarissõidus võidutsesid kolmekordsed maailmameistrid, Saksamaad esindava Aljona Savtšenko ja Robin Szolkowy, kes teenisid kahe kavaga 212,26 punkti.

Kõiki tulemusi saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles