Chelsea staar sõlmis lepingu Operi endise koduklubiga

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Anelka koos Shanghai Shenhua direktori Jun Zhouga.
Nicolas Anelka koos Shanghai Shenhua direktori Jun Zhouga. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jalgpallikoondislane Nicolas Anelka vahetab Inglismaa kõrgliiga Hiina superliiga vastu, siirdudes Chelsea ridades Shanghai Shenhuasse.

Hiina superliigas mängib 16 meeskonda, eelmisel hooajal lõpetas Shenhua 11. kohaga. Anelkast saab aga nimekaim jalgpallur, kes kunagi Hiina liigas mänginud. 2009. aastal kuulus Shenhua ridadesse ka Andres Oper, kes tegi kaasa kuues mängus.

Klubi teatel sõlmiti Anelkaga leping kaheks aastaks ning ta liitub nendega jaanuarist.

Hiina meedia andmetel hakkab 32-aastane prantslane teenima nädalas umbes 300 000 dollarit (üle 224 000 euro).

Klubi direktori Jun Zhou sõnul loodetakse, et tänu Anelkale võib jalgpall Hiinas populaarsust koguma hakata. «Pidime tooma hea mehe, kelle pealt kohalikud saaksid õppida. On ilmselge, et Anelka tulekust on meile palju kasu,» vahendab Reuters Zhou sõnu. «Esiteks parandab ta meie klubi ründeliini, teiseks aga on selline suur staar nagu Anelka meie noore klubi noorematele mängijatele heaks eeskujuks.»

«Anelka tulekust ei võida ainult Shenhua, vaid kogu Hiina jalgpall,» lisas Shenhua klubi kõneisik Yue Ma. «Kindlasti muudab Anelka superliiga populaarsemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles