Postimehe aasta inimene 2008 on Gerd Kanter

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter ja Postimehe aasta inimese tiitliga kaasnev klaasskulptuur.
Gerd Kanter ja Postimehe aasta inimese tiitliga kaasnev klaasskulptuur. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Postimees valis aasta inimeseks 2008 olümpiavõitja Gerd Kanteri, kes sai Postimehe hinnangul hakkama teoga, mis lõppenud aastat positiivselt kõige enam meenutama jääb, mis tuleb esimesena meelde, kui aastate pärast küsida, mis juhtus aastal 2008.


Lehe valikut kommenteerides ütles Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, et 2008. aasta meelsuse määras paraku majandussurutis, see sünnitas peamiselt negatiivseid uudiseid, inimeste meeleolu polnud just päikeseline.

«Nii väga vajasime midagi rõõmustavat ja olümpiavõit 19. augustil oli sündmus, mis pani meid õnnest nutma, uhkust ja tänu tundma. See suurendas me eneseusku ja näitas, et raske töö ja tohutu tahtejõud viivad su just nii kõrgele, kui oled endale lati seadnud,» ütles Kopli.

«Mõelda tuleb suurelt ja sihid peavad olema kõrged. Ka väikesest Eestist, kus ei voola kullajõed, on võimalik tõusta maailma parimaks, edu ja tulemused sõltuvad eelkõige inimesest ja tema sisust.»

Valides aasta inimeseks sportlase, soovib Postimees ka rõhutada spordi ja tervislike eluviiside olulisust. «Igaüks ei peagi tahtma saada olümpiavõitjaks, aga sport võiks meil praegusest märksa rohkem au sees olla,» märkis Kopli.

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Toomas Tõnise ütles aasta inimese tiitli üleandmisüritusel, et Kanter on mänginud Eestis olulist rolli positiivse eeskujuna ning on oma tegevusega innustuseks paljudele.

Postimees valis aasta inimest juba 12. korda. Mullu pärjati selle tiitliga toonast Eesti suursaadikut Moskvas Marina Kaljuranda.

Aasta inimese tiitliga tunnustab ajaleht väljapaistvaid isikuid, kelle tegemised mööduval aastal on kõige rohkem silma paistnud, kes on seisnud meie riigi ja ühiskonna huvide eest või kelle saavutused on inimesi positiivselt mõjutanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles