Higgins tuleb viiekordseks maailmameistriks või saab snuuker uue tšempioni

Kris Ilves
, reporter
Copy
John Higgins.
John Higgins. Foto: Richard Sellers / PA Wire/PA Images

Inglismaal Sheffieldis peetavatel snuukri maailmameistrivõistlustel on selgunud kõik poolfinalistid. Varem maailmameistriks kroonitud mängijatest jõudis ainsana nelja parema hulka John Higgins (Šotimaa).

Neljakordne maailmameister (1998, 2007, 2009, 2011) Higgins alistas veerandfinaalis eksmaailmameistri Neil Robertsoni (Austraalia) 13:10. Seejuures oli Higgins 5:7 kaotusseisus, kuid hiilgas siis viie järjestikuse freimivõiduga ning seda eduseisu 43-aastane vanameister enam käest ei andnud.

Poolfinaalis kohtub Higgins David Gilbertiga (Inglismaa), kes sai veerandfinaalis 13:8 jagu Kyren Wilsonist (Inglismaa) ning kaheksandikfinaalis 13:9 tiitlikaitsjast ja kolmekordsest maailmameistrist Mark Williamsist (Wales).

Teise poolfinaalpaari moodustavad Gary Wilson ja Judd Trump (mõlemad Inglismaa). Wilson oli kaheksa parema hulgas 13:9 parem kahekordsest finalistist Ali Carterist (Inglismaa), ent ring varem lülitas ta 13:10 võiduga konkurentsist kolmekordse maailmameistri ja turniiri soosikute hulka kuulunud Mark Selby (Inglismaa). 2011. aasta finalist Trump sai veerandfinaalis 13:6 jagu Stephen Maguire’ist (Šotimaa).

Täna algavad poolfinaalid, mis peetakse 17 freimivõiduni:

  • David Gilbert (maailma 16. number)  – John Higgins (5.)
  • Gary Wilson (32.) – Judd Trump (7.)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles