Number 7-t pole mõtet enam Messiga võrrelda

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Mitmed jalgpalli suured nimed ütlevad otse välja, et Lionel Messi on nii hea, et on mõttetu teda kauaegse rivaali Cristiano Ronaldoga võrrelda.

Argentiina jalkaime ja Portugali väravamasin on virtuaalselt teineteisest lahutatamtud olnud juba pisut üle kümne aasta. Nad on võidelnud ülemvõimu eest jalgpallis, võitnud Meistrite liiga tiitleid, erinevaid meistrisarju, pärjatud maailma parima jalgpalluri auhinnaga (Ballon d`Or).

Kuid Messi käimasolev hooaeg, kus ta on löönud La Ligas ja Meistrite liigas kokku 46 väravat, andnud 16 väravaga lõppenud söötu on tõstnud ta võrreldes ajaloolise konkurendi Ronaldoga taevastesse kõrgustesse. Ronaldo 26 väravat ja 10 söötu tunduvad kuumade Messi numbrite kõrval külmakraadidena.

Isegi enne Barcelona eilset tähelepanuväärset 3:0 võitu Liverpooli üle oli Inglismaa klubi peatreener Jürgen Klopp nimetanud Messit maailma parimaks jalgpalluriks.

«Ma ei taha rääkida teiste eest. Messi on parim. Ma olen näinud paljusid mängijaid, treeninud väga häid jalgpallureid, kuid Messi on Messi,» ütles Klopp.

Vastuoluline Marseille Olympique`i ründaja Mario Balotelli sõnas, et Barca tähtmängija viimased esitused ei jäta Ronaldoga mingit võrdlemise võimalust. «Armastusest jalgpalli vastu, ma palun ärge võrrelde Juventuse number 7-t kunagi enam Messiga,» rääkis Balotelli Goal.com-le.

Monaco AS keskväljamees Cesc Fabregas, kes mängis Messiga  Barcelonas aastatel 2011 – 2014 kirjutas twitteris, et talle on võimatu tõestada, et  maailmas leidub Messist parimat mängijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles