Barcelona tiitliteni tüürinud keskväljamaestro riputab putsad varna

Kris Ilves
, reporter
Copy
Xavi Hernandez.
Xavi Hernandez. Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Endine Hispaania jalgpallikoondise ja Barcelona keskväljamaestro Xavi Hernandez teatas, et lõpetab pärast käesolevat hooaega sportlaskarjääri.

Tänavu jaanuaris 39. sünnipäeva tähistanud Xavi tuli Barcelonaga kaheksakordseks Hispaania meistriks, esimese tiitli võitis hispaanlane hooajal 1998/99 ja viimase 2014/15. Meistrite liigas triumfeeris ta neli ja Hispaania karikavõistlustel kolm korda.

Rahvusmeeskonnaga saavutas ta üheksa aasta eest maailmameistritiitli, lisaks on ta kahekordne Euroopa meister. Hispaania koondises lõi ta 133 mänguga kuraditosin väravat. Rohkem mänge on kirjas vaid väravavaht Iker Casillasel ja keskkaitsjal Sergio Ramosel.

Barcelona akadeemiast sirgunud Xavi lahkus Katalooniast aastal 2015, sõlmides toona lepingu Katari klubi Al Saddiga, kelle ridades on ta lühikese ajaga võitnud neli erinevat trofeed.

Xavi suureks iidoliks on varalahkunud Hollandi jalgpallilegend Johan Cruyff. Pärast mängijakarjääri lõpetamist asub Xavi tööle treenerina ning ilmselt kavatseb ta juurutada just Cruyffi mängustiili. Cruyff juhendas Barcelonat aastatel 1988-96, siis astus Xavi ka esimesed sammud tippjalgpalli poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles