Järelvaadatav ja tipphetked: Toronto pani paremuse maksma viimasel veerandajal ja viigistas seeria

Postimees Sport
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Korvpalliliiga NBA konverentside poolfinaalid on täies hoos: Philadelphia 76ers kaotas koduses Wells Fargo Centeris täismaja (20 500 pealtvaatajat) ees seeria neljandas mängus Toronto Raptorsile 96:101. Nelja võiduni peetava seeria seis on 2:2 viigis. Postimehe eetris olnud kohtumine on järelvaadatav.

Kui viimasele veerandajale mindi vastu 75:75 viigiseisul, siis kaks minutit enne lõpusireeni juhtis Toronto Raptors ühe punktiga 91:90, kuid seejärel lühikese ajaga tehtud 5:0 minispurdile Philadelphia 76ersil vastust polnud. Külalised hoidsid eduseisu lõpuni.

Üleplatsimeheks kerkis Toronto Raptorsi mängija Kawhi Leonard 39 punktiga, tabades seitsmest kaugviskest viis. Lisaks kogunes tema arvele 14 lauapalli. Philadelphia 76ersi parim punktitooja oli Jimmy Butler 29 silmaga.

Seeria viies mäng toimub Eesti aja järgi ööl vastu kolmapäeva.

Mängu tipphetked:

Enne mängu:

Philadelphia 76ers läks poolfinaalseeriat juhtima neljapäeval, kui esimeses kodumängus alistati Raptors 116:95. Tähtede mängu tsenter Joel Embiid tegi play-off'ide elu mängu, kui viskas karjääri tippmarki märkivad 33 punkti, võttis maha kümme lauapalli ning blokeeris viis vastaste viset. Embiidist sai pärast Boston Celticsi 80-ndate ja 90-ndate alguse staari Kevin McHale'i alles teine NBA korvpallur, kes play-off'ides visanud vähem kui 30 mänguminutiga üle 30 punkti ja võtnud kahekohalise arvu lauapalle.

76ersi peatreener Brett Brownile on muljet avaldanud aga hoopis Embiidi kaitsevõime.

«Embiid on meie kaitse kroonijuveel. Ja loomulikult ka rünnakul. Kuid eelkõige siiski kaitses: blokid ja lauapallid ja vastaste neutraliseerimine on tema superoskused,» ütles Brown.

Toronto Raptors ihaldab muidugi seisu viigistada, sest kaotus tänaõhtuses matšis tähendab juba kaotusseisu 1:3. Sellisest olukorrast välja rabelemiseks ei pruugi ka Raptorsi liidri Kawhi Leonardi superesitustest piisata.

Seniste matšide tulemused idakonverentsi poolfinaalis:

  • Toronto Raptors – Philadelphia 76ers 108:95
  • Toronto Raptors – Philadelphia 76ers 89:94
  • Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 116:95

Seeria võitja kohtub idakonverentsi finaalis kas põhihooaja võitja Milwaukee Bucksi või Boston Celticsiga. Seeriat juhib Bucks 2:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles