Eesti noored orienteerujad tõid koduselt MMilt kuld- ja hõbemedali

Toimetas Silver Tabo
Copy
Brigitte Panker
Brigitte Panker Foto: Reigo Teervalt

Otepääl jätkuvatel koolinoorte MM-võistlustel joosti täna Otepääl Apteekrimäe metsas lühirada, mis tõi Eestile taas kaks medalit: kuldmedali võitis tüdrukute nooremas vanuserühmas Brigitte Panker ning tavaraja pronksmedali kõrvale teenis hõbeda Olle Ilmar Jaama.

Tavarajal hõbeda võitnud Maria Eller sai täna viienda koha ja Lorely Kõrvel tuli tüdrukute vanemas vanuserühmas kuuendale kohale. 

Brigitte Panker (15.23), kes jooksis terve raja sekund-sekundis tavaraja kolmanda koha omaniku, Poola esindaja Iga Mülleriga (15.29), tunnistas pärast jooksu, et jooksis üsna puhtalt, vaid paaris kohas takerdus ta hoog mõneks sekundiks enda paremaks paikasaamiseks kaardil, ning jättis rajale endast kõik, nii et lõpuspurdiks eriti enam jõudu ei jagunudki. Lõpuspurdiga vähendas Iga Müller küll kolm sekundit võitjaga vahet, kuid finišijoone ületas Panker siiski kuus sekundit enne poolatari.

Kolmanda koha sai 1,5-minutilise vahega Judith Ravell Hispaaniast (17.00).

«Rada oli joostav, aga eksimiskohti oli küllaga, seega pidi väga hästi kaarti lugema,» ütles Brigitte Panker pärast lühiraja jooksu. Ühtegi suurt viga sisse ei tulnud. Pankeri sõnul oli ta kindel, et poolatar võidab võistluse, sest raja esimeses pooles oli Müller ajaliselt kiirem. Raja teine osa joosti aga ühes tempos ja lõpu otsustasid sekundid.

Poiste nooremas vanuserühmas (M2 selected) oli Olle Ilmar Jaamast (18.50) 16 sekundit kiirem lätlane Emils Lazdans (18.34). Ka siin oli kahe kiirema vahe kolmanda koha omanikuga selge – pronksile tulnud Mateo Rodrigues (19.58) Hispaaniast jäi võitjast maha juba üle minuti.

Vaheaegade tabelist on näha, et Läti noormees jooksis väga ühtlaselt ja asus võistlust juhtima juba alates teisest kontrollpunktist, kuigi kuus vaheaega 11st oli Olle Ilmar Jaama temast kiirem. «Jooksin kogu jõust ja vigu ei teinud, ainult paar korda jäin tihnikusse kinni, oleks pidanud ringi jooksma,» analüüsis Olle Ilmar oma sooritust.

Olle Ilmar Jaama.
Olle Ilmar Jaama. Foto: Reigo Teervalt

Kõik tulemused.

Homme toimub algusega kell 11.00 Otepää kesklinnas rahvuslik segateatevõistlus, kus kolmeliikmelises võistkonnas on iga jooksja eri rahvusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles