Postimehe aruanne Kaasanist: Lewise vigastus ja väikesed detailid tõid Kalevile kaotuse

Ville Arike, Kaasan
Copy
BC Kalev/Cramo liidermängija Chavaughn Lewis ei saanud lõpuni oma meeskonda aidata.
BC Kalev/Cramo liidermängija Chavaughn Lewis ei saanud lõpuni oma meeskonda aidata. Foto: vtb-league.com

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond pidas oma ajaloo esimese play-off-mängu VTB Ühisliigas ja kaotas Kaasanis kohalikule Unicsile 82:92.

Kolme võiduni peetavas seerias asus põhiturniiril teise koha saanud Unics juhtima 1:0, vähemalt kaks kohtumist peetakse veel. Kalev ei jäänud palju alla, kuid nagu öeldakse, kooseb sport väikestest detailidest, ja suuresti just need otsustasid. Postimees võtab Kaasani Basket-Hallist kokku, miks läksid asjad täna just nii ja mitte teisiti.

Chavaughn Lewise vigastus. Kui esmaspäeval Pärnuga peetud mängus vigastas Lewis hüppeliigest, siis sellest tuli ta mõne päevaga välja ja sai täna mängida. Ta viskas avapoolajaga 15 punkti, kerkides Kalevi selgeks rünnakuliidriks. Ent juba teisel veerandil haaras ta korra reielihasest ja lahkus mängust. Ta naasis peagi, ent kolmandal veerandil tegi samale kohale juba tõsisemalt häda. Ta viibis edaspidi suure osa ajast vahetusmängijate pingi taga seistes ja jalga liigutades. Tema nägu oli murelik, aeg-ajalt tegi ta grimasse. Tema mäng oligi tänaseks mängitud. Kalev hoidis end ka Lewiseta esialgu mängus, ent lõpuni jaksu ei jätkunud, üks ohtlik koht jäi just rünnakul tühjaks. Kas Lewis saab järgmises kohtumises osaleda, selgub hiljem.

Kaitset ei saadud alguses pidama. Unics oli Ühisliiga põhiturniiril keskmiselt visatud 84,23 punktiga resultatiivsuselt seitsmes meeskond. Ka liiga koduleht märkis mängueelses ülevaates, et tegemist on kontrastseima veerandfinaalpaariga, sest kui Kalev rõhub kiirusele ja suurele visete arvule, siis Unics distsipliinile ja raudsele kaitsele. Ent Tatarimaa meeskond on kahes viimases kohtumises näidanud, et suudab Kalevit lüüa tema enda relvaga.

Kui jaanuaris jäi Unics kodus peale 76:74, siis aprillis Tallinnas juba 107:95 ja suureks paisus skoor täna just esimesel poolajal (51:47). Mõlemas viimases mängus jäid kalevlased suurde hätta vastaste supersnaipri Errick McCollumiga (kuu aega tagasi 33, täna 29 punkti). Ühesõnaga: Unics on tulnud mängudele motoga: visake teie palju tahate, meie viskame rohkem. Tõsi, teine poolaeg muutus korvidevaesemaks. Näis, mida Kalevi treeneritebribaad ülehomme Kaasanis peetavaks teiseks mänguks välja mõtleb.

Mõne mehe panus jäi kasinaks. Unicsi-taolise meeskonna alistamiseks peavad Kalevi (peaaegu) kõik lülid laitmatult töötama. Kuid täna oli päev, kus mitu meest võinuks platsil näidatust enamat suuta. Teise veerandaja alguses saadi suure tööga ette 40:34 ning siis tegi head tööd viisik Wroten, Lewis, Dorbek, Kitsing, Moultrie. Peatreener Donaldas Kairys võinuks sel kooslusel lasta kauem platsil viibida, ent ta tegi peagi mitu vahetust. Ja Unics vastas 11:0 spurdiga.

Tervikuna tundis Kalev puudust Wroteni tavapärasest plahvatuslikkusest, kahvatuks jäi Lynchi sekkumine, ning eestlastest mängijate rünnakupanus jäi tagasihoidlikuks (Kitsing 9 p, Keedus 4, Kurbas 2).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles