Blogi: Kontaveit kaotas ootamatu pöörde võtnud mängu ja langes Madridis avaringis (2)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Julia Rahn / imago images / Pressefoto Baumann

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 15.) kaotas Madridi WTA turniiri avaringis valgevenelannale Aliaksandra Sasnovitšile 6:0, 3:6, 2:6.

Esimeses setis sujus Kontaveidil kõik, Sasnovitšil mitte midagi. Eestlanna võitis vaid 23 minutit kestnud avaseti 6:0. Kontaveit oli sedavõrd domineeriv, et võitis koguni 74 portsenti (26/35) mängitud punktidest. Sasnovitš ei jõudnud kordagi isegi murdepallini, Kontaveit realiseeris seevastu kõik kolm murdepalli.

Teises setis hakkas Sasnovitš mängima pikemaid lööke ning surus oma mängu Kontaveidile peale. Ta võitis koguni 85 protsenti (11/13) esimese servi punktidest, murdes eestlanna viiendas ja üheksandas geimis. Sasnovitši setivõit oli kindel, sest Kontaveit ei jõudnud kordagi murdepallini.

Otsustavat setti alustasid mõlemad mängijad hästi. Esimest korda murdis Sasnovitš eestlanna servi, tehes seisuks 4:2. Geim varem teenis murdepalli Kontaveit, aga ei suutnud seda realiseerida. Matši viimasel punktil tegi Kontaveit topeltvea, mis oli tema mängu neljas.

Kokku kestis matš 1.34. Kontaveit lõi kuus pallinguässa ning tegi neli topeltviga, Sasnovitši samad näitajad olid neli ja neli. Esimese servi pealt võitis Sasnovitš 73 protsenti (24/33) punktidest, Kontaveit 66 protsenti (27/41) punktidest. Neljast murdepallist realiseeris eestlanna kolm, valgevenelanna suutis kuuest murdepallist punktist lüüa neli. Mängitud punktidest võitis Sasnovitš lõpuks 65, Kontaveit 63.

Kontaveidi kaotus tähendab, et eestlannade jaoks on Madridi tenniseturniir lõppenud, sest kvalifikatsiooni otsustavas mängus kaotas Kaia Kanepi mõni tund varem 6:7 (1), 2:6 Tšehhi tennisistile Krystina Pliškovale.

Enne mängu:

23-aastane Kontaveit ja märtsi lõpus 25-aastaseks saanud Sasnovitš on varem omavahel kohtunud kaheksa korda ning mõlemad on saanud kirja võrdselt neli võitu.

Viimati sai võidurõõmu tunda valgevenelanna, kes alistas eestlanna tänavu Austraalia lahtiste teises ringis tulemusega 6:3, 6:3. Enne seda mindi mullu vastamisi aga just Madridis, mille teises ringis jäi skooriga 6:2, 4:6, 6:2 peale Kontaveit. Seejuures on Eesti esireket võidutsenud kõigis saviliivaväljakutel Sasnovitšiga peetud matšides – 2013. aastal Moskvas olid eestlanna võidunumbrid ITFi turniiri veerandfinaalis 6:1, 6:4.

Sasnovitšil lõppeb Madridis enam kui kuu aja pikkune mängupaus. Viimati jäi ta 22. märtsil toimunud Miami tenniseturniiri teises ringis tulemusega 4:6, 4:6 alla endisele maailma esireketile, Taani tennisistile Caroline Wozniackile. Kontaveit alistus aga möödunud pühapäeval Stuttgardi finaalis skooriga 3:6, 6:7 (2) Tšehhi esinumbrile Petra Kvitovale (WTA 2.).

Kontaveidi ja Sasnovitši matš on kavas laupäeval Eesti aja järgi kõige varem kell 17. Mäng toimub turniiri tähtsuselt teisel väljakul päeva teise kohtumisena.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles