Franck Ribery jätab Müncheni Bayerniga hüvasti (1)

Toimetas Silver Tabo
Copy
Franck Ribery (vasakul) ja Arjen Robben tõmbavad üheskoos karjäärile Müncheni Bayernis joone alla.
Franck Ribery (vasakul) ja Arjen Robben tõmbavad üheskoos karjäärile Müncheni Bayernis joone alla. Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago images / Sven Simon

Alates aastast 2007 Saksamaa jalgpalliklubissse Müncheni Bayern kuuluv prantslasest poolkaitsja Franck Ribery lõpetab karjääri pikima töösuhte, kui lahkub käimasoleva hooaja lõpus viimased kuus aastat Bundesligas meistriks kroonitud meeskonnast.

36-aastane Ribery on teinud Bayerni ridades kaasa enam kui 400 kohtumist ning võitnud 12 hooaja jooksul Saksamaa viimase kümnendi valitsejaga 21 tiitlit, mille hulka kuulub ka hooajal 2012/13 võidetud Meistrite liiga karikas.

«Kui ma tulin Bayernisse, siis oli see minu jaoks unistuse täitumine. Pole kerge jätta hüvasti, kuid me ei tohi kunagi unustada, mida oleme koos saavutanud,» sõnas 2007. aastal Prantsusmaa klubist Marseille Müncheni Bayerniga liitunud Ribery praeguse leivaisa kodulehekülje vahendusel.

Endine Prantsusmaa koondislane lahkub seega sarnaselt teisele Bayerni vanameistrile, 35-aastasele hollandlasele Arjen Robbenile, kelle auks korraldab klubi 2020. aastal ka lahkumismängu.

«Franck ja Arjen on suurepärased mängijad,» ütles Müncheni Bayerni president Karl-Heinz Rummenigge. «Bayern võlgneb palju neile mõlemale ning korraldab emotsionaalse hüvastijätu. Nad on aidanud kujundada Bayerni ajaloo kõige edukamat kümnendit fantastilise jalgpalli näitamisega,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles