Postimehe aruanne Kaasanist: Euroliigasse pääsemise sihiga koostatud Unics näitas klassi

Ville Arike, Kaasan
Copy
Kalev/Cramo kaotas Kaasanis ka teise VTB Ühisliiga play-off-mängu sealsele Unicsile.
Kalev/Cramo kaotas Kaasanis ka teise VTB Ühisliiga play-off-mängu sealsele Unicsile. Foto: vtb-league.com

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond pidas Kaasanis VTB Ühisliiga teise veerandfinaalmängu kohaliku Unicsiga ja kaotas 84:108.

Kolme võiduni peetavas seerias asus põhiturniiril teise koha saanud Unics juhtima 2:0, vähemalt üks kohtumine toimub veel. Kui reedel sai Kalev hästi vastu, siis täna jäädi kohe esimestel minutitel Tatari ekspressi alla. Postimees võtab Kaasani Basket-Hallist kokku, miks läksid asjad täna just nii ja mitte teisiti.

Ühe keskendatus, teise vähene usk. Minutiga näitas tabloo 5:0, veidi enam kui kolmega 13:2 ja veel minut hiljem 19:2. Alles siis võttis vahepeal kui veidi tardunud Kalevi peatreener Donaldas Kairys aja maha. Miski ei paranenud. Kuueminutilise mängu järel oli Unicsi kontol 25, üheksa minuti järel 32 ja esimese veerandaja lõpuks 40 punkti! Kalev oli samal ajal suutnud 13.

Üks oli selge. Unics oli mängule tulnud sajaprotsendilise keskendatusega. Seda näitas Kalevi teisel rünnakul Chavaughn Lewisele pandud võimas kulp, edasine hea kaitsetöö ning hoolas tegutsemine ja täpsed visked rünnakul. Reede oli Tatarimaa klubile selgeks teinud, et Kalevit tuleb võtta tõsiselt, ja seda täna tehti. Kalevlastel näis aga just mängu alguses usust veidi puudu tulevat. Kairys jälgis hoolealuste tegutsemist õnnetus olekus.

Klassivahe. Unics on pandud kokku selge eesmärgiga jõuda Euroliigasse. Selleks tuli kas võita EuroCup – mida ei suudetud – või olla VTB liigas parim klubi, kui CSKAd mitte arvestada. Unicsi rivistusse kuuluvad kvaliteetsed mängijad, kes on ka võimelised seatud eesmärki täitma. Klubi eelarve on 10 miljoni euro ringis või veidi alla selle – ka kõigil Euroliiga tiimidel pole see nii suur.

Ning täna näitasid Unicsi mängijad klassi. Kui Kalevil on Lewis, Wroten ja Moultrie, siis piltlikult öeldes Kaasani meeskond ainult niisugustest ja veel parematest mängijatest koosnebki. Unics on sel hooajal mõlemas omavahelises heitluses alistanud CSKA. Kui alles hooaja neljandas omavahelises mängus käriseb vahe tõeliselt suureks, tuleb tegelikult tõdeda, et Kalev on kolmes eelmises kohtumises nimekale vastasele tõsise lahingu andmisega isegi tubli olnud.

Mida oodata kolmapäeval Kalevi hallis? Kalev sõidab homme tagasi Tallinna ning siis jääb seeria kolmanda mänguni kaks päeva. Tuleb võtta asja rahulikult, teha teisipäeval trenni ja püüda kolmapäeval minna mängule sama keskendunult nagu täna suutis Unics. See on raske, kuid proovima ja võitlema peab. Pall visatakse Kalevi hallis õhku kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles