PM Kaasanis: peatreener Kairys võttis kehva alguse enda hingele

Ville Arike, Kaasan
Copy
Donaldas Kairys Ühisliiga kohtumises Kaasani Unicsiga.
Donaldas Kairys Ühisliiga kohtumises Kaasani Unicsiga. Foto: vtb-league.com

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond jäi VTB Ühisliiga veerandfinaalmängus Kaasanis siinse Unicsi teerulli alla, kaotas esimese veerandaja 13:40 ja mängu 84:108. Peatreener Donaldas Kairys tunnistas, et tegi vigu.

Täna oli kaks võimalust: kas Kalevil läks alguses midagi väga valesti või tuli kõrge klassiga Unicsil esimesel kümnel minutil kõik välja? «Mõlemat,» vastas Kairys kiirelt. «Unics alustas mängu väga energiliselt ja väga kvaliteetselt. Mina aga tegin selle vea, et ei läinud varem üle maa-ala kaitsele, mis on meile mängudes Unicsiga tänavu varemgi edu toonud ja mis aitas tänagi mängu tasakaalustada. Samas pidanuksime mees-mehe kaitses tegutsema agressiivsemalt. Võtan kohutava mängualguse enda peale.»

Miks võttis peatreener esimest korda aja maha alles siis, kui kaotusseisu oli nelja minutiga paisunud 17-punktiliseks, 2:19? «Esiteks toimus kõik nii kiiresti. Kogu aeg tundus, et no nüüd saame vastased pidama. Aga ei saanud. Lisaks eelistan time-out'e kasutada selleks, et mängijad saaksid puhata - seetõttu kohe pärast mängu algust ei tahaks neid võtta. Kuid võimalik, et hilinesin täna selle võtmisega,» selgitas Kairys.

«Mängsime siin Kaasanis kaheksast veerandajast seitse korralikult. Üks kahjuks ebaõnnestus. Läheme nüüd koju ja püüame oma fännide silme all võidu saada!» lõpetas pealik optimistlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles