Eesti hokikoondise peatreener lahkub Austriasse

Andres Vaher
, reporter
Copy
Neli aastat Eesti jäähokikoondist juhendanud Jussi Tupamäki.
Neli aastat Eesti jäähokikoondist juhendanud Jussi Tupamäki. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Viimased neli aastat Eesti jäähokikoondist juhendanud 41-aastane soomlane Jussi Tupamäki jätkab treenerikarjääri Austrias, kuid soovib endiselt abistada ka eestlasi.

«Kolin Austriasse ja hakkan tööle ühe sealse klubi juures, kelle nime ei saa veel kõva häälega välja öelda,» lausus Tupamäki vahetult pärast Tallinnas lõppenud MMi esimese divisjoni B-grupi turniiri, kus ta tüüris Eesti koondise neljandaks.

See pole esimene kord, kui Tupamäki Eestis töötamise ajal Austriasse siirdub. Kaks kevadet tagasi sõlmis ta lepingu EC Bregenzerwaldiga, mis lõi kaasa Austria, Itaalia ja Sloveenia klubisid ühendavas Alpi hokiliigas. Kuid juba järgmisel MMil oli põhjanaaber tagasi Eesti koondise juures.

Nüüd lausus Tupamäki tuleviku kohta järgmist: «Olen Austrias soovist jätkuvalt ka Eesti koondist aidata juba rääkinud. Loodan, et see osutub võimalikuks. Ise ma kindlasti soovin seda.»

Kuid teele võib tulla üks «aga»… «Kõik sõltub sellest, kui kaugele klubiga oma liigas jõuame. Tuleb arvestada, et kui pääseme play-off’i, siis läheb keeruliseks. Kelle leiba sööd, selle laulu laulad,» muigas Tupamäki.

Ta lisas: «Peame Eesti hokiliidu juhtidega tegema plaani A ja plaani B. Kuid igal juhul jään ma Eesti jäähokiga seotuks ja aitan ala arengule kaasa nii palju kui see mul on võimalik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles