Pinnonen aitas klubi Itaalia kõrgliigasse, aga lahkub sealt (1)

Postimees Sport
Copy
Mikk Pinnonen lõpetas esimese ja viimase hooaja Itaalias.
Mikk Pinnonen lõpetas esimese ja viimase hooaja Itaalias. Foto: Sassari Raimond Handball

Kauane Eesti käsipallikoondise mängujuht Mikk Pinnonen murdis koos koduklubi Sassariga Itaalia kõrgliigasse.

28-aastane Pinnonen pidas viie päeva jooksul viis kohtumist Itaalia esiliiga finaalturniiril ning tõusis  uueks hooajaks meistrisarja ehk Serie A1 liigasse. Pinnonen viskas nende viie mänguga 25 väravat.

Esiliiga finaalturniiril osalenud kaheksa meeskonda mängisid esmalt neljastes alagruppides, kust kaks paremat edenes poolfinaali, mille võitjad kindlustasid koha Serie A1-s.

Sassari Raimond Handball alustas kindla 26:17 võiduga Parma Pallamano üle, kuid kaotas teisel päeval Molteno Salumificio Rivale 19:23. Edasipääsu otsustavas mängus alistas Sassari 30:17 Nonantola Rapidi ja poolfinaalis Pinnoneni kaheksa värava abil Benevento Pallamano 28:25. Sellega oli meistriliigakoht käes ja finaalil polnud mingit tähtsust. Sassari kaotas selle 23:28 Eppani Löwenile.

«Lõpp hea, kõik hea. Jäime viiepäevalise maratoni lõpuks ellu, aga keha sai kõvasti vatti. Teises mängus kaotasime argentiinlasest mängujuhi vigastuse tõttu, aga õnneks võitis Parma üllatuslikult Moltenot ja saime kolme tiimi surnud ringis esikoha. See tagas poolfinaali nõrgema vastase - kahtlen, kas me Eppanist oleks jagu saanud,» selgitas Pinnonen.

«Ei olnud lihtne hooaeg, pidi kõvasti rassima, kohati palju rohkem, kui eelnevates meeskondades harjunud. Kohtunikud siin esiliigas on ikka eriline tase, naeruväärseid otsuseid oli palju. Näkku lööke või kuuelt meetrilt viskel sissesõitmist ei karistata ära,» kirjeldas tänavu 30 mänguga 189 väravat visanud Pinnonen.

«Hea meel, et hooaeg läbi ja enam selle tsirkusega pead ei pea vaevama. Tänavune hooaeg jäi minu ainsaks Itaalias, uut lepingut ei kavatse hankida. Edasise kohta ütleks nii, et võtan vaheaasta, sest muud asjad tahavad ajamist,» sõnas Pinnonen, kellele Itaalia oli seitsmendaks riigiks, kus käsipalli mängida.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles