Tartu poolt ära põlatud mängija liitus NBA klubiga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarrid Famous (paremal) Tartu Ülikooli ridades Rakvare Tarva vastu mängimas.
Jarrid Famous (paremal) Tartu Ülikooli ridades Rakvare Tarva vastu mängimas. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Septembris Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna juures testimisel viibinud ameeriklasest ääremängija Jarrid Famous liitus NBA klubi Indiana Pacersiga.

211 cm pikkune Famous osales hooajal eel tartlaste ridades sõpruskohtumistes, kuid seejärel otsustati Tartu treenerite poolt, et tema tase pole Balti liiga eliitdivisjoni jaoks piisav ning soovida jätsid ka tema tehnilised oskused.

«Ta ei tugevda meid sellisel määral, et oleks mõtet teda siia jätta,» sõnas Tartu peatreener Indrek Visnapuu toona.

Pärast Famousi teenetest loobumist saabus Tartu juurde mäletatavasti testimisele Bill Amis, kellega tartlased ka lepingu sõlmisid.

Täna võib Famous toonase otsuse üle tõenäoliselt õnnelik olla, kuna praeguseks on tal taskus leping NBA klubiga.

 

«Pacers teatas lepingu sõlmimisest vabaagendi Jeff Pendergraphiga ning nelja NBA D-liiga mängija Jarrid Famouse, Tyren Johnsoni, Darnell Lazare ja Matt Rogersiga,» kirjutab ESPN.

«Pacers sõlmis laupäeval lepingu ääremängija Jarrid Famousiga. Famous mängis kolledžikorvpalli Lõuna-Florida Ülikooli ridades. Ülikooli esimesel aastal näitas ta palliplatsil paremaid tulemusi kui teisel aastal. Teisel aastal viskas ta keskmiselt 8,7 punkti, võttis 5,4 lauapalli ning mängis keskmiselt 21 minutit,» lisab CBS Sports.

Pacersi mängijate nimekiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles