Blogi ja galerii: uskumatu tagasitulek! Liverpool alistas Barcelona 4 : 0 ning jõudis teist aastat järjest Meistrite liigas finaali (1)

Silver Tabo
, reporter
Copy

Inglismaa klubi FC Liverpool tegi jalgpalli Meistrite liigas midagi uskumatut, kui suutis pärast skooriga 0 : 3 Kataloonia hiiule FC Barcelonale kaotatud poolfinaali avamängu võita kodusel Anfieldi staadionil korduskohtumise tulemusega 4 : 0 ning jõuda koondskooriga 4 : 3 teist aastat järjest finaali. Vaata täpsemalt allolevast Postimehe blogist!

Kodumeeskond Liverpool, kel puudusid vigastuse tõttu kaks peamist ründajat ehk egiptlane Mohamed Salah ja brasiillane Roberto Firmino, läks korduskohtumist kiiresti juhtima, kui seitsmendal mänguminutil jõudis sihile karjääri esimese Meistrite liiga värava löönud belglasest ründaja Divock Origi. Nimelt lükkas 24-aastane mängumees väravasse palli, mis jõudis temani pärast Jordan Hendersoni sooritatud pealelööki, mille tõrjus talle ette Barcelona väravavaht Marc-Andre ter Stegen.

Järgmise võtmehetkena tasub välja tuua kohe teise poolaja alguses toimunud vahetus, kui Liverpooli pingilt sekkus hollandlasest poolkaitsja Georginio Wijnaldum, kuna šotlasest äärekaitsja Andrew Robertson sai vigastada.

28-aastane Wijnaldum tõusis Liverpooli jaoks peavõiduks, kui kõigepealt lõi 54. minutil ter Stegeni selja taha Trent Alexander-Arnoldi paremalt äärelt tulnud söödu ning suunas kaks minutit hiljem peaga väravasse esimest korda pärast 30. jaanuari Liverpooli algkoosseisu kuulunud šveitslasest poolkaitsja Xherdan Shaqiri vasakult äärelt tulnud tsenderduse.

Koondskoor 3 : 3 tähendas, et ees ootaks lisaaeg, kuid Liverpooli jokkeriks kerkis 20-aastane inglasest äärekaitsja Alexander-Arnold, kes mängis 79. minutil targalt lahti nurgalöögi, mille Barcelona kaitsjad täielikult maha magasid, misjärel jõudis mängu jooksul teist korda sihile Origi, kes tõi tabloole kodumeeskonna 4 : 0 edunumbrid. Kokkuvõttes edenes seega Liverpool koondskooriga 4 : 3 teist aastat järjest finaali.

Teises poolfinaalpaaris lähevad homme omavahel Hollandis vastamisi avamängu Londonis tulemusega 1 : 0 võitnud Amsterdami Ajax (Holland) ja Tottenhami Hotspur (Inglismaa).

Finaal on tänavu kavas 1. juunil Hispaania pealinnas Madridis asuval Estadio Metropolitano nimelisel staadionil ehk Madridi Atletico koduväljakul.

Enne mängu:

Avamängu põhjal võib öelda, et vastased väärisid täielikult teineteist, ent kui kodumeeskond suutis tänu sel hooajal esimest korda Meistrite liigas jala valgeks saanud Luis Suareze ja Lionel Messi kahe tabamuse toel saada kirja 3 : 0 võidu, siis Liverpool oli hädas võimaluste realiseerimisega.

Liverpooli olukorda raskendab asjaolu, et korduskohtumises ei saa meeskonda aidata põhilisse ründekolmikusse kuuluvatest mängijatest kaks ehk vigastuse tõttu jäävad eemale nii egiptlane Mohamed Salah kui ka brasiillane Roberto Firmino. Lisaks tuleb tänasel kodumeeskonnal hakkama saada poolkaitsjate Naby Keita ja Alex Oxlade-Chamberlainita.

«Sellest peab tulema üks vägev jalgpallipidu. Võib juhtuda, et see on meie Meistrite liiga viimane mäng sel hooajal, seega peame seda tähistama. Teeme seda täiel rinnal, sensatsioonilises atmosfääris, näidates head jalgpalli ja vaatame, mis juhtuma hakkab. Usun, et Anfield rokib täiega juba enne, kui me värava lööme,» rääkis Klopp eilses pressikonverentsil.

Liverpool pole Anfieldil käimasoleval hooajal Inglismaa kõrgliigas ja Meistrite liigas veel ainsatki mängu kaotanud. Pühapäeval seisab neil kodus ees Inglismaa meistritiitli saatust otsustav matš Wolverhamptoniga.

«Meil puuduvad kaks maailma paremat ründajat ja peame 90 minutiga lööma neli väravat. See pole lihtne. Kuid meil on 11 mängijat väljakul ning anname oma parima. Poisid on tihti näidanud, et nad ei anna kunagi alla. Seda näitavad nad ka homme (täna – toim),» lisas Klopp.

Teises poolfinaalpaaris lähevad homme omavahel Hollandis vastamisi avamängu Londonis tulemusega 1 : 0 võitnud Amsterdami Ajax (Holland) ja Tottenhami Hotspur (Inglismaa).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles