Mida oodata 100. ujumise Eesti meistrivõistlustelt?

Postimees Sport
Copy
Eesti meistrivõistlused ujumises.
Eesti meistrivõistlused ujumises. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES /

10.–12. maini võistlevad Eesti tippujujad 100. Eesti meistrivõistlustel, mis toimuvad Tartus Aura veekeskuses. 

Mitmed võistlustulle astuvad ujujad rääkisid, mis tunne on võistelda 100. Eesti meistrivõistlustel, milline on olnud ettevalmistus ja millised on nende eesmärgid.

«100. Eesti meistrivõistlused on kindlasti erilised. Eriti nüüd, kui USAs pikemalt olen olnud, sest Eesti on ikkagi kodumaa ja oskan seda paremini hinnata,» rääkis Kertu-Ly Alnek, kes õpib ja elab Florida osariigi pealinnas Tallahassees. «Nendel eestikatel, nagu igal võistlusel, tahan hästi ujuda. Eraldi valmistunud ma pole, kuid annan endast kindlasti maksimumi,» lisas ta.

Ka Joonas Niine nõustub, et tegemist on eriliste Eesti meistrivõistlustega. «Muidugi tunduvad need võistlused erinevad, kuna tegemist on 100. Eesti meistrivõistlustega ning see on suur ja uhke saavutus kogu Eesti ujumisringkonnale,» rääkis Niine ja lisas, et «eesmärgiks on ujuda võimalikult hästi praeguse vormi kohta ning klubi edukalt esindada.»

Laura-Liis Valdmaa jaoks on kõik Eesti meistrivõistlused suure tähendusega ja talle on oluline ka nendel võistlustel osaleda. «Kindlasti annab tähtsust juurde ka see, et tegemist on 100. Eesti meistrivõistlustega,» sõnas Valdmaa, kelle sõnul on ettevalmistus sujunud plaanipäraselt. «Olen saanud kõik treeningkavad ära täita ja eesmärkideks oleks kindlasti enda tulemuste parandamine.»

«Minu arvates ei tundu need Eesti meistrivõistlused tavapärasest erinevad, eestikad on eestikad,» tunnistas Alex Ahtiainen, kelle eesmärgiks on sellegipoolest hästi ujuda. «Eesmärk on ujuda isiklikke rekordeid ja võita ka näiteks üks meistritiitel,» sõnas Ahtiainen, kes on võitnud meistritiitli küll lühiraja meistrivõistluste segateates, kuid individuaalaladel tal veel absoluutklassi Eesti meistritiitlit pole.

«Eks need Eesti meistrivõistlused on ikka olulised, aga eelmise aasta «Eesti 100» tekitas rohkem teistsugust tunnet, ilmselt aitas eelmise aasta eriline medal sellele kaasa,» rääkis Armin Evert Lelle, kelle eesmärgiks on ujuda samuti isiklikke rekordeid ja võtta igalt individuaalalalt kuld.

«Ma pole selle peale mõelnud, kas selle aasta eestikad on erinevad, kuid kindlasti on 100. Eesti meistrivõistlustel omaette väärtus juures. Samas ujumist see ilmselt otseselt ei mõjuta,» rääkis Margaret Markvardt, kes lisas: «Mul on hetkel käsil gümnaasiumi lõpetamine ja eksamiperiood. Seetõttu on ka ettevalmistus olnud teistsugune, kui ma oleksin soovinud. Eesti keele eksami tõttu tuli kõrvale jääda ka lõunalaagrist Türgis.»

LIVE tulemused jõuavad SIIA.

Stardiprotokolli leiab SIIT.

Võistluste juhendi leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles