Postimehe aruanne: Unics näitas Tallinna publikule, kuidas korvpalli mängida

Ville Arike
, reporter
Copy
Kalev/Cramo - Kaasani Unics.
Kalev/Cramo - Kaasani Unics. Foto: Tairo Lutter

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna tänavune teekond VTB Ühisliigas lõppes, sest Kaasani Unicsile kaotati ka veerandfinaali kolmas mäng, seekord Tallinnas tulemusega 84:96.

Põhiturniiril teise koha saanud Unics näitas klassi ja alistas Kalevi kõigis kolmes mängus. Kui eelmisel reedel Kaasanis peetud avamängus sai Kalev hästi vastu, siis kahel järgmisel korral jäädi Tatari ekspressi alla. Postimees võtab Kalevi spoordihallist kokku, miks läksid asjad täna just nii ja mitte teisiti.

Unics näitas taas taset. Midagi pole öelda, Unics näitas Kalevi halli kogunenud täismajale täie raha eest, kuidas korvpalli mängida. Esimesel veerandajal visati 36 punkti, teine periood võideti 28:12 ja poolajavileks näitas tabloo 64:39. Seega viskasid nad viis punkti rohkem kui eelmises mängus Kaasanis sama ajaga (kus avaveerand võideti 40:13 ja suureks vaheajaks oli seis 59:33).

Nagu eelmise kohtumise järel sai kirjutatud, on Unics kvaliteetne meeskond. Kreeklasest peatreener Dimitris Priftis on viinud hoolealused väga heasse vormi, mida tõestab statistika. Unicsi esimese poolaja statistika oli lihtsalt vapustav: kahesed 14/10, kolmesed 15/11, vabavisked 11/11, lisaks anti 19 korvisöötu.

Kalevi maa-ala kaitse ei töötanud enam. Kalev võttis seekord kohe algusest kasutusele maa-ala kaitse, kuid nagu tabloo pärast avaveerandit näitas, siis põhimõttelist vahet polnud. Unicsi meeskonnal oli kolm päeva aega valmistada selle kaitseviisi vastu ette järgmisi käike ja seda nad ka tegid. Kalevi maa-ala harutati elegantselt lahti ning viskele pääseti nii korvi alt kui ka kaugemalt. Kalevi peatreener Donaldas Kairys küll pahandas aeg-ajalt ühe ja teisega, ent maa-ala teatavasti tähendab avantüüri ning kui selle vastu targalt ja õigesti tegutseda, on võimalik kenasti viskele pääseda. Ja Unicsi mängijad tabasid taas väga hästi.

Huvitav on asjaolu, et ehkki maa-ala enam ei töötanud, proovis Kairys mees-mehe kaitset minimaalselt. Alles siis, kui vahe suurenes teisel poolajal ligi 30 punktini, võtsid külalised jala gaasipedaalilt.

Mida ütles seeria Eesti liiga finaali kohta? Kalev/Cramo jääb selgeks soosikuks. «Suur» Kalev ei mänginud Unicsi vastu halvasti ning koduliiga kullamatšis tuleb sama teema – üks meeskond on lihtsalt teisest oluliselt kvaliteetsem. Kalev/TLÜd ei anna Unicsiga kuidagi võrrelda ning kui Cramo ise lohakaks ei muutu, ei muutu seeria põnevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles