Galerii: Eesti karikavõistluste poolfinaal lõppes Kalju müstilise pääsemise ja Levadia nelja punasega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Eesti karikavõistluste ülidramaatilises poolfinaalis võitis Nõmme Kalju lisaajal 3:2 Tallinna FCI Levadiat ning selgitab 25. mail Lillekülas duellis Narva Transiga trofeesaaja.

Hooaega konarlikult alustanud Kalju tõus uue peatreeneri Roman Kožuhhovskiga jätkub. Pärast 0:0 viiki Kuressaares on kaks korda kolme päeva jooksul Levadiast jagu saadud: pühapäeval Premium liiga kohtumises 2:1, täna samas Hiiul siis 3:2.

Levadia liigub samal ajal vastupidises suunas. Aleksandar Rogici hoolealused on saanud kolm kaotust ühtejutti – kaks korda Kaljule, üks Florale. Nii nukrat seeriat üheksakordse Eesti esiklubi ajalugu vähemalt viimasest 15 aastast ei tunne.

Levadia jaoks eriti valus, et sisuliselt oli võit juba taskus. Kuni 92. minutini juhiti 2:1, kuni Peeter Klein viigistas ja Liliu lisaajal võidutabamuse sepistas. Vähe sellest: Levadia lõpetas mängu seitsmekesi, sest ühtejutti eemaldati Maksim Podholjuzin, Markus Jürgenson, Jevgeni Ossipiov ja Juri Tkatšuk.

Kõik neli normaalaja väravat sündisid sarnaselt, väravavahi tõrjest tagasi põrkunud pallist. Nii viis Marek Kaljumäe 21. minutil Levadia juhtima, kuni Deniss Tjapkin viis minutit hiljem seisu viigistas.

Normaalaja lõpp kuulus aga jäägitult Levadia paremkaitsjale Podholjuzinile. Seda nii heas kui halvas. Kalju kollkipper Vitali Teleš tõrjus vahetusest tõhusalt sekkunud Nikita Andrejevi löögi, kuid Podholjuzini 70. minuti pommi vastu oli täiesti võimetu. Kui juba näis, et Kalju enam come-back’i korraldada ei suuda, otsustas senine päevakangelane Podholjuzin patuoinaks kehastuda. Ta niitis 87. minutil punast kaardi väärt moel jalust Reginaldi. Kalju tänas ja vastas teisel üleminutil. Nagu pühapäeval, tegi taas skoori Klein.

Lisaajal olid trumbid juba arvulises ülekaalus Kalju käes. Klein pääses Artur Kotenkoga silmitsi, kuid jättis võimaluse kasutamata. Kuid 108. minutil tegi Liliu vigade paranduse, vormistades võidutabamuse. Tähelepanuväärne, et kahes eelmises kohtumises oli Kožuhhovski liiga mulluse parima väravaküti pingile jätnud, kuni tänaseks ennistas brasiillase põhirivistusse. Levadia vastas veel kolme punasega.

Levadia peatreener Aleksandar Rogić keeldus mängujärgsest intervjuust ning palus ajakirjanikel temaga ühendust võtta homme. «Ma lihtsalt ei saa enne midagi öelda, kui olen need olukorrad üle vaadanud,» sõnas ta.

Tagasi üles