Tottenhami ajaloos esimest korda Meistrite liiga finaali vedanud kübaratrikimeister: seda on võimatu selgitada (1)

Toimetas Silver Tabo
Copy
Tottenham Hotspuri poolkaitsjad Lucas Moura (vasakul) ja Dele Alli.
Tottenham Hotspuri poolkaitsjad Lucas Moura (vasakul) ja Dele Alli. Foto: MATTHEW CHILDS / Action Images via Reuters

Inglismaa jalgpalliklubi Tottenham Hotspur jõudis ajaloos esimest korda Meistrite liigas finaali, kui alistas poolfinaali korduskohtumises tulemusega 3:2 viienda ehk viimase lisaminuti väravast brasiillasest poolkaitsja Lucas Moura kübaratriki toel Hollandis sealse Amsterdami Ajaxi ning läheb kahe parema seas vastamisi teise Inglismaa meeskonna Liverpooliga.

«Võimatu on kirjeldada, mida ma tunnen. Ma olen väga-väga õnnelik ning uhke oma meeskonnakaaslaste üle. Uskusime alati, et see on võimalik. Andsime endast kõik ja väärisime seda võitu. Oleme perekond. Seda on võimatu selgitada – võimatu,» vahendas 26-aastane Moura oma emotsioone pärast imelist tagasitulekut.

«Jalgpall annab võimaluse kogeda niisuguseid hetki, mida me ei suuda ettegi kujutada. Peame seda nautima. Vaadake mind – see on minu elu ja karjääri parim hetk,» lisas ta. «Ma uskusin alati oma meeskonnakaaslastesse. Meil on palju häid omadusi, isegi ilma võtmemängijateta (Tottenhamil puudus näiteks vigastuse tõttu muidu kindla esiründajana tegutsev Harry Kane – toim). Peame igas mängus niimoodi võitlema. Pean tänama oma meeskonnakaaslasi, kuna see, mida ma Tottenhamis mängides kogen, on uskumatu,» rääkis Moura.

Tottenhami argentiinlasest peatreener Mauricio Pochettino väljendas end kohtumise järel väga emotsionaalselt. «Endiselt on raske rääkida, emotsioon on hämmastav. Tänan selle eest jalgpalli ning neid kutte – need mängijad on minu kangelased. Ma ütlesin teile eelmisel aastal, et meil on grupi jagu mängijaid, kes on kangelased. Seda nad tõestasid täna. Teine poolaeg oli hämmastav,» ütles 47-aastane Pochettino.

Tottenhami peatreener Mauricio Pochettino.
Tottenhami peatreener Mauricio Pochettino. Foto: MATTHEW CHILDS / Action Images via Reuters

«Ma olen niivõrd tänulik, et saan olla treener ning mul on võimalus mängida sellises finaalis. Imeline on oma perekonnale selline kingitus teha,» lisas ta.

Finaal on tänavu kavas 1. juunil Hispaania pealinnas Madridis asuval Estadio Metropolitano nimelisel staadionil ehk Madridi Atletico koduväljakul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles