Kohus mõistis Kokorinile ja Mamajevile reaalse vanglakaristuse

Postimees Sport
Copy
Pavel Mamajev (keskel) mängis talvel vanglas ka jalgpalli.
Pavel Mamajev (keskel) mängis talvel vanglas ka jalgpalli. Foto: Grigori Sõssojev / Sputnik / Scanpix

Eelmise aasta oktoobris kaaskodanikke rünnanud Venemaa tippjalgpalluritele Aleksandr Kokorinile ja Pavel Mamajevile määras kohus reaalse vanglakaristuse, vastavalt 18 ja 17 kuud.

Siiski pääsevad nad vabadusse igal juhul juba tänavu. Asi on selles, et praeguseks on nad eeluurimisvanglas istunud juba seitse kuud. Kohtu poolt üldrežiimiga kolooniasse määramisel arvestatakse aga üht eeluurimise all viibitud päeva poolteisena. Nad sattusid türmi 10. oktoobril, kuid tänu koefitsiendile 1,5 on karistuse mõttes istunud ära juba 315 päeva.

Lisaks ei saadeta neid kolooniasse kohe, vaid kohtuotsust on võimalik 10 päeva jooksul vaidlustada. See aga tähendaks karistuse mõttes 15 päeva.

Portaal sports.ru arvutas välja, et Kokorin istub trellide taga veel maksimaalselt 220 ja Mamajev 189 päeva ehk vastavalt detsembri ja novembri keskpaigani.

Huvitav on asjaolu, et Tšetšeenia liidri Ramzan Kadõrovi sõnul on sealne klubi Groznõi Ahmat valmis Kokorini ja Mamajevi vabadusse saades palgale võtma, kui ükski teine klubi neid enda ridadesse ei soovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles