Tahtmist täis Kangert pääses ehmatusega

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Eric Lalmand/Zumapress.com

Ainsa Eesti ratturina täna algaval Giro d’Italial võistlev Tanel Kangert läheb hoolimata 32 eluaastast jahtima elu parimat suurtuuri kohta.

Kaks päeva enne velotuuri algust elas Kangert üle äreva hetke. Ta väänas trepist kõndides õnnetult põlve. «Tahaks loota, et pääsesin ehmatusega,» ütles eestlane päev enne velotuuri algust. Eile rattaga sõites põlv teda ei seganud, loodetavasti ei sega ka järgmised kolm pikka ja rasket nädalat.

Kuigi Kangertile on tänavune Giro juba seitsmes, on nii mõnigi asi tema jaoks uus. Esiteks muidugi võistkond. Seni on ta suurtuuridel startinud helesinises Astana vormis, täna tõmbab ta selga EF Education Firsti roosa särgi.

Uus ja ilmselt harjumatuim asjaolu on aga ilma liidrita sõitmine. Endise tippratturi Jaan Kirspuu hinnangul võiks kindla liidri puudumine tähendada vabamat õhkkonda, väiksemat survet ning väiksemaid ootusi.

Kangert nõustus, et õhustik on võrreldes Astana aegadega pingevabam, kuid teda ei häiriks, kui Rigoberto Uran või mõni sarnane mees kohal oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles