Lootustandev Eesti rallisõitja vahetas spordiala: süües kasvas isu

Postimees Sport
Copy
Karl Martin Volver.
Karl Martin Volver. Foto: Arvo Meeks / LEPM

2018. aastal Saksamaa rallimeistrivõistlustel Opel Adam Cupi kolmandana lõpetanud Karl Martin Volver on oma meelisala asemel sel aastal kätt proovimas Baltikumi erinevates rallikrossisarjades.

Veel aasta alguses oli 20-aastasel Volveril mitmeid variante, kuidas autosportlase karjääri jätkata, kuid nüüd on noormees otsuse langetanud. Kõige põnevamaks väljakutseks tundus Tõrvast pärit Volverile rallikross ja täpsemalt crosskartide võistlusklass.

«Viimastel kuudel olen palju aega pühendanud enda crosskarti arendamisele ja ehitamisele, mis on suuresti minu otsust selles suunas ka mõjutanud,» ütles Karl Martin Volver enda Facebooki fännilehe postituse vahendusel.

«Süües kasvas isu ning ehitamise käigus tekkis minus tohutu tahe sellega ka võistelda! Seega võtsime vastu otsuse ning sel hooajal otsin uusi väljakutseid ja kogemusi erinevatest rallikrossi sarjadest terves Baltikumis,» lisas Volver.

Crosskart on tagaveoline 150-hobujõulise mootoriga masin, mis tänu oma ülikergele kaalule kiirendab 0-100 km/h alla kolme sekundi ning on ülimalt hea juhitavusega.

Avastart Lätis oli paljulubav, sest Volver näitas kvalifikatsioonis parimaid aegasid. Finaali rikkus aga kokkupõrge lätlasest konkurendiga ning sõit tuli katki jätta. Järgmise stardi teeb Volver 11. mail Kulbilohus Eesti meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles