Marten Männi näitas MM-sarja avaetapil ajaloolist minekut

Postimees Sport
Copy
Marten Männi.
Marten Männi. Foto: Arek Rejs

Portugalis Euroopa aasta spordilinnas Portimaos kogunesid 28 riigi sportlased, et osaleda jetispordi MM-sarja avaetapil ja juunioride MMil.

Eesti jetisporti on Portugalis esindamas kaheksa sportlast. MM-sarjas klassis SKI GP1 sõidavad Marten Männi ja Markus Lutsokert.

SKI Ladies GP1 klassis on Eesti esindatud kolme sportlasega möödunud hooaja MM-sarja pronksmedali omanik Jasmiin Üpraus, Kätriin Nilbe ja MM-debüüti tegev Elina Kaarneem. Runabout GP1 klassis võtab osa Anton Pankratov.

Juunioride MMi klassis SKI Junior GP3.2 (10-12 aastased) on tiitlit kaitsmas Ander-Hubert Lauri ja SKI Junior GP3.3 (13-15 aastased) klassis Mattias Reinaas.

Reedel sõideti vabatreeningud ja toimusid ajasõidud, mille järgi määrati tänased stardikohad.

Kõige põnevamaks kujunes SKI GP1 klassi ajasõit, kus esimeses kvalifikatsioonis tuli Marten Männi kolmandaks, kaotades liidrile Kevin Reitererile Austriast 3,29 sekundiga. Teises kvalifikatsioonis, kuhu pääses edasi kümme paremat, tuli Kevin Reiterer esimeselt ringilt ja sõitis põhjaks liidriaja, mille mõnikümmend sekundit hiljem sõitis Marten Männi üle 0,1 sekundiga.

Terve kümneminutilise kvalifikatsiooni proovis Reiterer oma aega parandada, aga tulutult. Ajasõidu viimastel sekunditel veel kord rajale startinud Reiterer läks uuesti üritama ja sõitis Männi aja üle 0,02 sekundiga.

Esimesse sõitu saab parima stardipositsiooni valida Reiterer, aga supersõitu teinud Männi on esimese eestlasena SKI GP1 klassis nii kõrgel positsioonil ajasõidus.

«Selline vahe jääb alati kripeldama, aga mis teha, andsin endast parima ja kõik toimis. Punkte jagatakse homme (täna – toim), täna suutsime näidata, et kiirus esiotsas sõita on olemas. Magama lähen hea enesetundega,» rääkis Männi reedel peale ajasõitu.

Markus Lutsokert tuli ajasõidus seitsmendale kohale. SKI Ladies GP1 klassis oli ka ajasõit täis põnevust, kus käis tihe võistlus Jasmiin Üprause ja mitmekordse maailmameistri rootslanna Emma-Nellie Ortendahli vahel. Üpraus läks kohe alguses ajasõidu liidriks ja Emma-Nellie nägi mitmeid ringe vaeva, et Üprause tulemus üle sõita.

Lõpuks saavutas rootslanna parema aja, aga seda ainult 0,3 sekundiga. «Sõit oli hea ja juba trenniajad olid kiired. Teine koht ajasõidus oli väga napp, mis tähendab, et võitlus esikohale tuleb tihe ja põnev!» võttis Üpraus ajasõidu kokku. Kätriin Nilbe oli ajasõidus 12. ja MM-debüüti tegev Elina Kaarneem 14.

Runabout GP1 klassis osalev Anton Pankratov oli eelmisel nädalavahetusel toimunud EM-etapil hädas tehnikaga. Samasugune kotermann tabas saatis teda ka eilsetel treeningutel. Ajasõiduks sai Pankratov jeti uuesti tööle ning lõpetas ajasõidu 15. kohaga.

SKI Junior GP3.2 klassis ei olnud ajasõidus vastast Ander-Hubert Laurile, kes suutis lähima konkurendiga sõita sisse pea kuue sekundilise vahe. Teise aja saavutas Rashed Taher Araabia Ühendemiraatidest ja kolmas oli Manuel Leite Portugalist.

SKI Junior GP3.3 klassis käis ajasõidus tihe sõit tiitlit kaitsva Mattias Reinaasi ja norralase Theodor Lisbethi vahel. Lõpuks pidi Reinaas tunnistama norraka paremust. Kolmandaks sõitis ennast Severi Salonen Soomest.

Täna sõidetakse MM-etapi kaks esimest sõitu ja pühapäeval kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles