Taani sai jäähoki MMil esimese võidu karistusvisetega

Kris Ilves
, reporter
Copy
Šveitsi jäähokikoondislased Mikkel Boedker ja Lars Eller väravat tähistamas.
Šveitsi jäähokikoondislased Mikkel Boedker ja Lars Eller väravat tähistamas. Foto: Petr David Josek / AP

Taani jäähokikoondis alustas Slovakkias Košices toimuvaid maailmameistrivõistlusi võiduga, alistades pärast 4:4 lõppenud normaal- ja lisaaega Prantsusmaa rahvusmeeskonna karistusvisetega.

Üles-alla kulgenud mängus haaras üheksandal minutil juhtohjad Prantsusmaa, kui arvulise ülekaalu realiseeris väravaks Charles Bertrand. Taani viskas aga avakolmandiku viimasel minutil kaks väravat, kui esmalt jõudis sihile Frederik Storm ja seejärel Markus Lauridsen.

Teist kolmandikku domineerisid prantslased, kes asusid Olivier Dame-Malka, Damien Fleury ja Valentin Claireaux’ väravatest 4:2 juhtima, ent Lars Eller vähendas taanlaste kaotusseisu üheväravaliseks. Kolmandal kolmandikul viskas Eller ka Taani viigivärava.

Kuna lisaajal väravaid ei visatud, selgus võitja karistusvisetega, kus Taani oli enam kui 6200 pealtvaataja ees 3:2 parem.

Šveitsi koondis sai samal ajal koguni 9:0 (4:0, 2:0, 3:0) jagu Itaalia meeskonnast. Ligi 8500 silmapaari ees toimunud kohtumises viskas turniiri esimese kübaratriki Kevin Fiala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles