Vormel 3 sarja avaetapil teisena lõpetanud Jüri Vipsi valdasid segased tunded: olen siin selleks, et võita

Toimetas Silver Tabo
Copy
Jüri Vips poodiumitseremoonial.
Jüri Vips poodiumitseremoonial. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

18-aastane Eesti vormelisõitja Jüri Vips sai hooaja avaetapil Barcelona ringrajal Hitech GP meeskonna ridades teises võistlussõidus kirja teise koha. Eile peetud esimeses võistlussõidus tõusis 11. kohalt startinud eestlane viie koha võrra ning lõpetas selle kuuendana. Kokkuvõttes möödunud nädalavahetus Vipsile siiski täielikku rahulolu ei pakkunud.

«Mul oli natuke halb start ning seejärel olin ausalt öeldes sõidu esimeses pooles veidi hädas, sest ma arvan, et mul polnud teiste ees ühtegi eelist. Lõpuks hakkasin saavutama iga ringi järel stabiilsust ning pärast viimase turvaauto rajal käimist veidi kiiremini sõitma,» rääkis Vips võistlusjärgsel pressikonverentsil.

Eestlane alustas tänast teist võistlussõitu kolmandal kohalt, kuid langes kohe kahe positsiooni võrra. «Ma arvan, et kui ma oleksin algset kohta säilitanud, siis oleksin võinud selle sõidu võita,» tunnistas Vips, keda valdasid pärast võidukihutamist segased tunded. «Tegin sõidule tugeva lõpu ning olen väga õnnelik auto potentsiaali üle, kuid on lihtsalt kahju, et me ei suutnud täna võita,» lisas ta.

Jüri Vips hooaja avaetapil Red Bulli noortemeeskonna Hitech GP masinaga.
Jüri Vips hooaja avaetapil Red Bulli noortemeeskonna Hitech GP masinaga. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Kas hooaja avaetapil poodiumile tõusmine mõjub teist etappi silmas pidades positiivselt? «Jah, aga minu jaoks ei tähenda see ausalt öeldes midagi. See on tagurpidi pööratud poodium, nii et see tähendab vähem (esimese võistlussõidu esikaheksas lõpetanud pilootide stardijärjekord pööratakse ümber vastavalt esimese võistlussõidu tulemustele ehk eile kuuendana lõpetanud Vips alustas täna kolmandana – toim). Olen siin selleks, et võita. Ma arvan, et meil oli sel nädalvahetusel potentsiaali seda teha,» rääkis Vips, kes vaatab lootusrikkalt tulevikku.

«Sarja üldarvestust vaadates pole seis väga halb. Liidrid pole veel kaugel ees. Mind valdavad segased tunded, kuid üldiselt ootan järgmisel etapil paremat nädalavahetust,» sõnas noor Eesti vormelisõitja.

Järgmine etapp vormel 3 sarjas on kavas 21.–23. juunini Prantsusmaal Paul Ricardi nimelisel ringrajal.

Üldseis vormel 3 sarjas avaetapi järel:

  1. Robert Shwartzman (Prema Racing) 37 punkti
  2. Christian Lundgaard (ART Grand Prix) 24
  3. Jehan Daruvala (Prema Racing) 23
  4. Marcus Armstrong (Prema Racing) 21
  5. Jüri Vips (Hitech GP) 20
  6. Niko Kari (Trident) 14
  7. David Beckmann (ART Grand Prix) 14
  8. Max Fewtrell (ART Grand Prix) 11
  9. Simo Laaksonen (MP Motorsport) 2
  10. Yuki Tsunoda (Jenzer Motorsport) 1
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles