Tanel Leok jäi Itaalia MM-etapil punktikohast 0,2 sekundi kaugusele

Toimetas Silver Tabo
Copy
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: MXmania

Motokrossi maailmameistrivõistluste viies etapp toimus sellel nädalavahetusel Itaalias Mantova krossirajal. Kui eile said võistlejad suurepärast rada nautida, siis täna kogu päeva jooksul sadanud vihm muutis raja väga raskeks. Kuninglikus MXGP klassis ei õnnestunud A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitjal Tanel Leokil päev nii hästi kui eile. Etapi kokkuvõttes teenis ta 17. koha, esikoht läks üheksakordsele maailmameistrile Antonio Cairolile.

MXGP klassi avasõidus ei suutnud Leok teha sellist starti nagu eilses kvalifikatsioonisõidus. Stardi järel oli Leok 20 parema hulgas. Mudasel ja raskel rajal alati head sõitu näidanud Leok parandas pidevalt positsiooni ning jõudis finišisse hooaja parimal 11. kohal.

Sõitu juhtis stardist finišini itaallane Antonio Cairoli (KTM). Teine ja kolmas koht läksid Husqvarna tehasemeeskonna sõitjatele, kui teisena lõpetas sõidu lätlane Pauls Jonass (Husqvarna) ja kolmandana leedukas Arminas Jasikonis (Husqvarna).

Teise sõidus algus oli Leokil sarnane avasõiduga. Taas hakkas 20 piirimailt tulema ja tõusis mõne ringiga juba 14. kohale. Seejärel tuli Leokil sisse aga sõiduviga ja ta kaotas kõvasti aega ning langes punktikohalt kaugele. Sõidu viimastel ringidel tegi Leok hullumeelse pingutuse, kuid punktikoht jäi ikkagi 0,2 sekundi kaugusele.

Sõidu parim oli taas üheksakordne maailmameister Cairoli, teise koha võttis hollandlane Brian Bogers (Honda) ja kolmanda koha Jonass. Itaalia etapi kokkuvõttes sai Leok kümne punktiga 17. koha. Etapivõidu teenis 50 punktiga Antonio Cairoli, teise koha sai 42 punktiga Pauls Jonass ja kolmanda koha 33 punktiga prantslane Gautier Paulin (Yamaha). Pärast viiendat etappi on Leok 45 punktiga 18. kohal, liidrina jätkab Cairoli, kellel on koos 241 punkti.

MX2 klassi avasõidus sai Hardi Roosiorg (KTM) üsna hästi üle stardipuu, kuid avakurvis jäi ta suurde kukkumisse kinni. Lisaks tegi ta veel sõidu alguses ka väikese sõiduvea ning seejärel tundus, et head kohta enam saada võimalik ei ole. Lõpuks tõusis hooaja parima tulemuse teinud Roosiorg aga 18. kohale ning teenis sellega kolm punkti.

Sõitu juhtis algusest lõpuni KTMi tehasemeeskonna sõitja Jorge Prado (Hispaania). Teisel kohal lõpetas avasõidu belglane Jago Geerts (Yamaha) ja kolmandal kohal austraallane Jed Beaton (Husqvarna). Teises sõidus õnnestus Roosiorul esimene ring paremini kui avasõidus. Kahjuks aga ei suutnud ta sõidus sel korral piisavalt kiirust leida, et punktikohtade eest võidelda. Finišisse jõudis Roosiorg lõpuks 22. kohal.

Sõidu võitis taas Jorge Prado, teise koha sai sarja taanlasest liider Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) ja kolmanda koha prantslane Tom Vialle (KTM).  Tänase etapi kokkuvõttes teenis Roosiorg kolme punktiga 24. koha. Hooaja kokkuvõttes asub ta viie punktiga 33. kohal.

Tänase etapi võitis 50 punktiga Prado, teise koha teenis 37 punktiga Olsen ja kolmanda koha 36 punktiga Davy Pootjes. Sarja liidrina jätkab 207 punkriga Olsen, kuid vahe teisel kohal oleva Pradoga kahanes vaid seitsmele punktile.

Hooaja kuues on kavas 18.–19. mail Portugalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles