Tänak vastas tagasilöökidele ajaloolise võiduga

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Tšiili ralli võidu poole kihutamas.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Tšiili ralli võidu poole kihutamas. Foto: Andre Lavadinho/Imago Images/Panoramic

Ott Tänak ja Martin Järveoja triumfeerisid teist korda sel hooajal poodiumi kõrgeimal astmel – nad võitsid esimest korda MM-sarja kalendris kavas oleva Tšiili ralli.

Juba esimeste kilomeetritega oli selge, et Tšiili ralli on sõitjatele äärmiselt nõudlik. Probleeme valmistasid nii pidamine kui ka madalalt paistev päike. Kohati olid olud kuivad, siis jälle märjad. See tähendas, et legendi olemasolust hoolimata pidid sõitjad ka ise silmad tee peal hoidma.

Esimese kiiruskatse võidu sai Tänak kirja juba teisel katsel. Ühtekokku on ta vähemalt ühel katsel kiireim olnud nüüd juba 28 rallit järjest. Sébastien Ogier’ rekordini on aga pikk tee, sest prantslane suutis vahemikus 2013–2017 sama tembuga hakkama saada 53 järjestikusel rallil.

Avapäeva lõpuks oli selge, et Tänaku kiirusele ei ole teistel vastust. Lähim jälitaja Ogier (Citroën) jäi temast 22,4 sekundi kaugusele. Edasi oli konkurents juba tihedam, sest kaheksa sekundi sisse mahtus kolm meest.

Ogier vangutas pead. Ta ei saanud aru – nagu mitme varasemagi ralli puhul –, kuidas Tänak temast nii palju kiirem oli. Eriti pärastlõunal. «Meil polnud sellisele kiirusele midagi vastu panna,» nentis 35-aastane prantslane. Tänaku sõnul läks tal enesekindluse leidmisega aega, kuid lõunapausil tehtud töö legendiga tasus end ilusti ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles