Üheksakordne maailmameister Loeb tegi Hyundaiga ajalugu: pole lihtne WRC tippudega võidelda

Toimetas Silver Tabo
Copy
Sebastien Loeb tõusis esimest korda WRC-sarjas poodiumile mõne teise meeskonnaga kui Citroën.
Sebastien Loeb tõusis esimest korda WRC-sarjas poodiumile mõne teise meeskonnaga kui Citroën. Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb (Hyundai) lõpetas möödunud nädalal WRC ajaloos esimest korda peetud Tšiili ralli koos kaardilugeja Daniel Elenaga kolmandal kohal. Ühtlasi oli tegu 45-aastase prantslase esimese poodiumikohaga WRC-sarjas, mis tulnud mõne teise meeskonnaga, mis pole Citroën.

Kui Tšiili ralli avapäeva lõpetas Loeb kuuendal kohal, siis kahel järgmisel päeval näitas ta kiiret minekut ning pidas ralli lõpuni tulist võitlust teise koha nimel rahvuskaaslasest kuuekordse maailmameistri Sebastien Ogier’ga (Citroën). Lõpuks jäi kahte Sebastieni lahutama 7,1 sekundit.

«Pole lihtne võistelda WRC maailma kõige kiiremate sõitjatega, kui sul pole olnud võimalust piisavalt praktiseerida. Minu eelmine võidukihutamine leidis aset peaaegu mõned kuud tagasi ning mul oli vahepeal ainult üks testipäev, nii et see polnud lihtne,» võttis vanameister edukalt lõppenud Tšiili ralli kokku.

«Ma olin alguses autoga raskustes, kuid olukord läks paremaks ning hakkasin legendi rohkem usaldama. Siis olin suuteline teiste vastu võitlema,» rääkis Loeb. «Olen kolmanda kohaga rahul. Meil oli äge võitlus, mida ma tõesti nautisin,» lisas ta.

«Sebastieni ja Elena esitus meenutas meile nende parimaid aastaid. Sebastien tegi uskumatu ralli ning aitas hoida meie eesmärki MM-sarja üldarvestuses elus. Pärast Thierry ja Nicolase (Neuville’i kaardilugeja Nicolas Gilsouli – toim) avariid võiks olukord olla palju hullem. Seepärast oleme neile tänulikud,» kiitis Adamo.

Hyundai pole veel teada andnud, millisel MM-etapil Loeb järgmisena kaasa teeb. Võimalik, et selleks on augusti lõpus peetav Saksamaa asfaldiralli.

Järgmisena autoralli MM-sarjas kavas olev järjekorras seitsmes etapp ehk Portugali ralli peetakse 30. maist kuni 2. juunini.

MM-sarja üldseis (6/14)

Sõitjad:

  1. Sebastien Ogier (Citroën) 122 punkti
  2. Ott Tänak (Toyota) 112
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 110
  4. Kris Meeke (Toyota) 56
  5. Elfyn Evans (M-Sport) 55
  6. Sebastien Loeb (Hyundai) 39
  7. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 36
  8. Esapekka Lappi (Citroën) 34

Meeskonnad:

  1. Hyundai 178 punkti
  2. Toyota 149
  3. Citroën 143
  4. M-Sport 100
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles