Video: eBayst tuk tuki soetanud mees püstitas maailma kiirusrekordi

Toimetas Silver Tabo
Copy

46-aastane britt Matt Everard püstitas koos sugulase Russell Shearmaniga tuk tuki roolis maailma kiirusrekordi, kui suutis arendada Yorki lähedal asuval Elvingtoni lennuväljal kiiruse 119,584 kilomeetrini tunnis.

Meest tabas mõte soetada kolmerattaline tuk tuk pärast mõnda sõitu Tai pealinnas Bangkokis reisil olles. Everardi sõnul järgnes ost pärast «meeleolukat õhtut». «Mulle lihtsalt meeldis sellega lõbutseda, see pani mind naeratama,» rääkis ta. «Kui jõudsime koju tagasi, siis vaatasin eBayst (interneti oksjonikorraldaja – toim) tuk tuke ning jõin samal ajal ära ka paar õlut,» kirjeldas Everard mõtte sünnilugu.

Ehkki abikaasaga sellest ideest rääkimine polnud «kõige lihtsam jutuajamine», siis mees tegi ligi 3000 naela (umbes 3500 euro – toim) suuruse väljamineku ning kulutas lisaks lihtsa tänavasõidumasina rekordvormi viimiseks 10 000 naela (ligi 11 500 eurot – toim).

Kuigi Everard võttis enda nimele Guinnessi rekordi, siis soovib ta arendustööd jätkata ning on kindel, et suudab ületada tulevikus ka 130 km/h margi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles