Karjääri jooksul enam kui 150 võitu teeninud tippsprinter on seotud Seefeldis alanud dopinguskandaaliga

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Alessandro Petacchi
Alessandro Petacchi Foto: DAVID STOCKMAN / AFP

Rahvusvaheline Jalgrattaliit kinnitas, et neli sportlast on seotud Austria politseioperatsiooni «Aadrilaskmisega».

Veebruari lõpus põhjaalade suusatamise MMil Seefeldis hargnema hakanud dopinguskandaaliga on päevavalgele tulnud uued nimed. Veredopingu kasutamises süüdistatakse 45-aastast tippsprinterit Alessandro Petacchit ning Kristijan Koreni, Kristijan Durasekit ja Borut Bozicit.

Petacchi, kes võitis karjääri jooksul enam kui 150 võidusõitu, lõpetas karjääri 2015. aastal. Rahvusvahelise Jalgrattaliidu uurimine paljastas, et itaallane võis kasutada keelatud võtteid vahemikus 2012 – 2013. Ainsad võidud teenis ta sel perioodil Bayern Rundfahrtil, kus triumfeeris kolmel etapil.

Koreni ja Bozici kahtlustatakse keelatud võtete kasutamises samuti vahemikus 2012 – 2013. Duraseki on jalgrattaliidu andmetel petnud 2017. aastal.

Bozic on praegu Bahrain Merida jalgrattatiimi spordidirektor. Samas tiimis sõidab kahtlusalune Koren. Mees osales ka tänavusel Girol, kuid tänasele etapile enam teda starti ei lubatud. UAE Team Emiratesi sõitja Duraseki osales aga California velotuuril. Mõlemad tegevratturid teenisid meeskonnalt ajutise võitluskeelu ning saadeti velotuuridelt koju.

Bahrain Merida ütles ametlikus avalduses, et meeskonnas on keelatud võtete suhtes nulltolerants ning seetõttu eemaldati ajutiselt töölt ka spordidirektori Bozici.

Operatsiooni «Aadrilaskmisega» on teadupärast seotud ka Eesti murdmaasuusatajad Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu, kes jäid veredopingu kasutamisega vahele Seefeldi MMil. Hiljem tunnistas oma süüd Algo Kärp.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles