Magnus Kirdi esimene ja valus «ei»

Andres Vaher
, reporter
Copy
Berliini EMil pronksmedali võitnud Magnus Kirt koges uue hooaja alguses kerget tagasilööki.
Berliini EMil pronksmedali võitnud Magnus Kirt koges uue hooaja alguses kerget tagasilööki. Foto: LIIS TREIMANN/EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Eesti parim sportlane Magnus Kirt jõudis mullu arenguga sinnamaale, et võis odaviskajate tippkonkurentsis näidata vaat et uskumatut stabiilsust. Esimestel Teemantliiga etappidel Dohas ja Eugene’is maandus viskevahend 83 meetri juures, Eugene’i 83.13 jäigi terve hooaja lühimaks kaareks.

Edasi saabus kindlus, mis andis 18 võistluse keskmiseks tulemuseks kõrgklassi väljendava 86.05. Viis korda lendas piik tema käest üle 88 meetri joone, 13. juulil Rabati Teemantliiga etapil esikohta tuues koguni 89.75. Säravast hooajast jäi näppude vahele Euroopa meistrivõistluste pronksmedal ja Teemantliiga kokkuvõtte teine koht.

Eile pidi Kirt lendama Hiinasse, et avada võistlustega Shanghais ja Nanjingis uus hooaeg. Kuid viimasel hetkel tuli 29-aastasel tõrvalasel tõmmata ootamatult äkkpidurit.

Parem karta kui kahetseda

«Reedel liikus alaseljas midagi paigast ära. Aga järgmistel päevadel läks paremaks ja ma tõesti ei arvanud, et tuleb reis ära jätta,» selgitas ta viimastel päevadel toimunut. «Kuid teisipäevases visketrennis tundsin ebastabiilsust ja kerget valuaistingut. Pidasin Indrek Tustitiga nõu ja otsustasime, et riskide vältimiseks on targem koju jääda. Pikad lennureisid ei tule sellises olukorras kasuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles